Η συλλογή ρολογιών του Robin Williams βγαίνει σε δημοπρασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Robin Williams ήταν ένας άνθρωπος γνωστός σε όλο τον κόσμο για την περίφημη καριέρα του. Ξεκίνησε ως stand-up comedian κι έγινε ευρύτερα γνωστός στο αμερικανικό κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Mork & Mindy». Στη μεγάλη οθόνη έδειξε το πλούσιο ταλέντο του τόσο σε κωμικούς, όσο και δραματικούς ρόλους που υποδήθηκε σε μια μακρά λίστα των κλασικών ταινιών από το Good Morning Vietnam στο Dead Poets Society, μέσω της Mrs. Doubtfire.

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι ο Williams ήταν ένας άπληστος συλλέκτης έργων τέχνης, παιχνιδιών και – έχοντας ένα ισχυρό μάτι συλλέκτη – πολυτελών ρολογιών.

Αυτή η απίστευτη συλλογή, η οποία περιλαμβάνει 44 διαφορετικά ρολόγια, διατίθεται σε δημοπρασία χάρη στην επι 20 χρόνια σύζυγο του Williams, Marsha Garces, η οποία είναι παραγωγός ταινιών, φιλάνθρωπος και λάτρης της τέχνης.

Η πώληση πραγματοποιείται στο Sotheby’s της Νέας Υόρκης και διαθέτει κινηματογραφικά αναμνηστικά από ένα γιλέκο Dead Poet Society στις Golden Globes για τους ρόλους του στο Mrs. Doubtfire, Good Morning Vietnam και Mork & Mindy.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στα αγαπημένα φιλανθρωπικά ιδρύματα του ζευγαριού, όπως η σχολή Juilliard, το Wounded Warrior Project, το Challenged Athletes Foundation και το Christopher and Dana Reeve collection.

Επιλέξαμε τα highlights της συλλογής ρολογιών του αξέχαστου ηθοποιού και σας τα παρουσιάζουμε.

IWC Platinum Limited Edition Big Pilot (2010)


Εκτιμάται £9,165 — £13,748

Ένα ρολόι με κλασσικό στυλ από την IWC στο πιο σπάνιο υλικό, ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι που ίσως να μην φαίνεται πάρα πολύ πολυτελές με την πρώτη ματιά.

Panerai Limited Edition Titanium Divers Compass (2004)


Εκτιμάται £1,146 — £1,528

Ένα πολύ σπάνιο κομμάτι απο τον οίκο ωρολογοποιίας της Φλωρεντίας, το οποίο κατασκευάστηκε για να αντέξει τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Breitling Stainless Steel Triple Calendar Montbrilliant (2005)


Εκτιμάται £1,528 — £3,055

Ένα πιλοτικό ρολόι το οποίο σχεδιάστηκε τέλεια, με τους επικαλυπτόμενους χρονογράφους να δίνουν μεγάλο βάθος στο καντράν του ρολογιού.

Urban Jürgens Platinum Perpetual Calendar (1995)


Εκτιμάται £9,165 — £13,748

Έχοντας όλα τα επιθυμητά complications – perpetual calendar – σε ένα από τα πιο επιθυμητά μέταλλα, την πλατίνα – αυτό είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο ρολόι.

Hamilton Gold Plated Quartz, worn in Dead Poets Society (1988)


Εκτιμάται £764 — £1,528

Παρόλο που μπορεί να μην έχει μια φανταστική κίνηση, το στυλ είναι κλασικό και αστράφτει σε μία από τις πιο θρυλικές ταινίες του William’s – Dead Poets Society.

Frank Muller White Gold Imperial Tourbillon Minute Repeater (1998)


Εκτιμάται £19,094 — £26,732

Τεχνικά αυτό το ρολόι είναι απίστευτο, αλλά τα οπτικά πραγματικά ξεχωρίζει, όπου στην κάσα tonneau το turbillon κλέβει πραγματικά την παράσταση.

Panerai Stainless Steel Luminor Marina (1998)


Εκτιμάται £2,291 — £3,819

Με την δυνατότητα να παέι οπουδήποτε μαζί σας, αυτό το μοντέλο μιλάει στην ιστορία των military-καταδυτικών ρολογιών της Panerai.

Jaeger LeCoultre Titanium Diving Pro Geo Master Compressor (2008)


Εκτιμάται £4,583 — £6,110

Ένα τεχνικό αριστούργημα από την Jaeger LeCoultre, το ρολόι αυτό συνδυάζει την λειτουργία GMT με ένα μηχανικό μετρητή βάθους.

IWC Titanium Perpetual Calendar Portuguese (2005)


Εκτιμάται £7,638 — £11,457

Ένα απίστευτο παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει η IWC όταν βάλουν κάτι στο μυαλό τους.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Sotheby’s της Νέας Υόρκης στις 4 Οκτωβρίου.

Share.

Comments are closed.