Τέσσερα νέα κομψά μοντέλα εμπνευσμένα από το διάσημο ρολόι τοίχου Riki Steel που δημιούργησε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Riki Watanabe το 1977, έρχονται να προστεθούν στην συλλογή Presage της Seiko. Η εν λόγω συλλογή ήταν ένα καλά διατηρημένο μυστικό της Seiko και πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό το 2016. Περιλαμβάνει ρολόγια τα οποία διαθέτουν μίνιμαλ σχεδιασμό και καντράν από σμάλτο “Grand Feu”.

Τα νέα αυτόματα ρολόγια διαθέτουν όμορφα χειροποίητα καντράν σε λευκό, καφέ και μπλε χρώμα, όπου στα δύο πρώτα (SPB113 και SPB115) βλέπουμε έναν απλό σχεδιασμό στο καντράν, ενώ στα άλλα δύο (SPB161 και SPB163) έχει προστεθεί ένδειξη αποθέματος ισχύος. Και τα τέσσερα ρολόγια είναι ένας συνδυασμός της εξαιρετικής ιαπωνικής χειροτεχνίας και της τεχνογνωσίας της Seiko, και είναι μια πολύ καλή επένδυση.

Τα νέα μοντέλα Seiko Presage “Riki Enamel” διαθέτουν μια λιγότερο στυλιζαρισμένη κάσα σε σχέση με τα μοντέλα που Presage Spring Drive που παρουσιάστηκαν πέρυσι και υπογραμμίζουν την σχεδιαστική φιλοσοφία του Riki Watanabe.

SPB113 και SPB115

Τα μοντέλα SPB113 και SPB115 διαθέτουν χειροποίητο καντράν από σμάλτο Grand Feu, σε λευκή και καφέ απόχρωση. Αντί για τους κλασικούς ρωμαϊκούς αριθμούς που έχουν ορισμένα άλλα μοντέλα Presage, τα ρολόγια διαθέτουν απλές οριζόντιες γραμμές ως ενδείξεις. Το παραθυράκι της ημερομηνίας βρίσκεται στην θέση “3” του καντράν, με μαύρο φόντο στο καφέ μοντέλο και λευκό φόντο στο λευκό.

Διαθέτουν κάσα από ατσάλι με διάμετρο 39,9 mm και πάχος 12,4 mm, οι οποίες είναι αδιάβροχες στα 100 μέτρα. Στο εσωτερικό τους χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός calibre 6R35, ο οποίος προσφέρει απόθεμα σιχύος 70 ώρες και είναι ορατός από το πίσω μέρος της κάσας από κρύσταλλο απο ζαφείρι. Και τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από έναν δερμάτινο καφέ ιμάντα και η τιμή τους είναι 1.200 ευρώ.

SPB161 και SPB163

Τα άλλα δύο μοντέλα της συλλογής διαθέτουν χειροποίητο καντράν από σμάλτο Grand Feu, σε λευκή και μπλε απόχρωση, και έχουν τους ίδιους μίνιμαλ δείκτες και τις ενδείξεις της ώρας με τα προηγούμενα μοντέλα. Η ένξειξη του αποθέματος ισχύος βρίσκεται στην θέση “9” και η ημερομηνία είναι τοποθετημένη σε ένα δευτερεύον sub-dial στην θέση “6”. Στο λευκό μοντέλο οι δείκτες έχουν μπλε χρώμα, ενώ στο μπλε μοντέλο λευκό χρώμα, για καλύτερη αναγνωσιμότητα.

Η κάσα των ρολογιών διαθέτει τις ίδιες διαστάσεις με τα προηγούμενα δύο μοντέλα και την ίδια αντοχή στο νερό. Στο εσωτερικό των ρολογιών χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός calibre 6R27, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 45 ώρες και είναι ορατός από το πίσω μέρος της κάσας από κρύσταλλο απο ζαφείρι. Τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από έναν δερμάτινο ιμάντα σε καφέ και μπλε χρώμα και θα είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Seiko εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα απίστευτο καταδυτικό ρολόι που παίρνει έμπνευση από το Seiko “Hi-Beat” Diver του 1968