Η Seiko γιορτάζει την 140η επέτειο της με τρία στιβαρά καταδυτικά ρολόγια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φέτος συμπληρώνονται 140 χρόνια από την ίδρυση της Seiko (1881) από τον Kintaro Hattori, ο οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ρολογιών στον κόσμο. Όπως θα περίμενε κανείς, η ιαπωνική μάρκα αποφάσισε να γιορτάσει αυτή την σημαντική επέτειο με την κυκλοφορία νέων μοντέλων ειδικής έκδοσης.

Ο λόγος για τα Prospex Diver’s SPB207, SLA047 και SSC807, τρία στιβαρά καταδυτικά ρολόγια περιορισμένης έκδοσης που ανήκουν στην συλλογή Prospex Sea και είναι εμπνευσμένα από ιαπωνικά τοπία. Και τα τρία ρολόγια είναι βασισμένα σε υπάρχοντα μοντέλα, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, αυτό ωστόσο που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το χρώμα τους.

Σύμφωνα με την Seiko, τα νέα SPB207, SLA047 και SSC807 είναι εμπνευσμένα από το νησί Ιριομότε, στην περιοχή της Οκινάουα, ένα μέρος που είναι γνωστό ότι προσελκύει δύτες απ’ όλη την Ιαπωνία και έχει ένα πράσινο που εντυπωσιάζει. “Το νησί διαθέτει άφθονους κοραλλιογενείς ύφαλους, αλλά η ιδιαίτερη γοητεία του βρίσκεται στα αρχαία και παρθένα μαγκρόβια δάση που το περιβάλλουν”, λέει η μάρκα.

Prospex Automatic Diver’s SLA047

Το πρώτο από τα τρία μοντέλα αυτής της συλλογής, αλλά και το πιο αποκλειστικό, βασίζεται στη νέα γενιά “Marinemaster” ή “MM300” και είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα καταδυτικά ρολόγια της Seiko. Διαθέτει κάσα 44,3 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με εξαιρετικά σκληρή επίστρωση, κρύσταλλο από ζαφείρι, σκούρο πράσινο καντράν, μονόδρομη κεραμική στεφάνη, βιδωτή κορώνα στις 4 η ώρα και αντοχή στο νερό στα 300 μέτρα.

Στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον 8L35, έναν αυτόματο μηχανισμό που δημιουργήθηκε ειδικά για καταδυτικά ρολόγια, ο οποίος χτυπά στα 4 Hz και προσφέρει 50 ώρες απόθεμα ισχύος.

Ο σχεδιασμός του Prospex Diver’s SLA047 είναι εμπνευσμένος από το περίφημο καταδυτικό ρολόι που κυκλοφόρησε η μάρκα το 1968, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με τον hi-beat μηχανισμό. Συνοδεύεται από μπρασελέ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με την κάσα, αλλά και από έναν ιμάντα σιλικόνης.

Το SLA047 είναι μια περιορισμένη έκδοση 3.000 τεμαχίων και η τιμή του θα ανέρχεται σε 3.300 ευρώ.

Prospex 1968 Automatic Diver’s SPB207

Το δεύτερο ρολόι σε αυτήν τη συλλογή βασίζεται στα πρόσφατα αναβαθμισμένα μοντέλα 1968 Automatic Diver’s Modern Re-interpretation, SPB185 και SPB187. Διαθέτει κάσα 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με εξαιρετικά σκληρή επίστρωση, αντιανακλαστικό κρύσταλλο από ζαφείρι, σκούρο πράσινο καντράν, βιδωτή κορώνα στις 4 η ώρα και αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα.

Στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον αυτόματο μηχανισμό 6R35 της Seiko, ο οποίος χτυπά στα 3 Hz και προσφέρει 70 ώρες απόθεμα ισχύος. Συνοδεύεται από μπρασελέ με επέκταση κατάδυσης, το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με εξαιρετικά σκληρή επίστρωση, αλλά και από έναν ιμάντα σιλικόνης.

Το SPB207 είναι μια περιορισμένη έκδοση 6.000 τεμαχίων και η τιμή του θα ανέρχεται σε 1.400 ευρώ.

Prospex Solar Chronograph SSC807

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ένα solar chronograph ρολόι, του οποίου ο σχεδιασμός βασίζεται στο μοντέλο Sumo της μάρκας. Διαθέτει κάσα 44,5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με εξαιρετικά σκληρή επίστρωση, κρύσταλλο από ζαφείρι, σκούρο πράσινο καντράν με τρεις χρονογράφους, μονόδρομη κεραμική στεφάνη και αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα.

Στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον V192, έναν quartz μηχανισμό που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Συνοδεύεται από μπρασελέ με διπλά κουμπιά ασφαλείας και επέκταση κατάδυσης, το οποίο είναι επίσης κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με εξαιρετικά σκληρή επίστρωση, αλλά και από έναν ιμάντα σιλικόνης.

Το SSC807 είναι μια περιορισμένη έκδοση 4.000 τεμαχίων και η τιμή του θα ανέρχεται σε 790 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Seiko εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η Seiko γιορτάζει δύο σημαντικές επετείους με την κυκλοφορία δύο πανέμορφων Grand Seiko

Share.

Comments are closed.