Η Seiko γιορτάζει τα 160α γενέθλια του ιδρυτή της με ένα πολύ στιβαρό ρολόι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν από 160 χρόνια γεννήθηκε ο ιδρυτής της Seiko, Kintaro Hattori, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία από το μηδέν και κατάφερε να γίνει θρύλος και ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ρολογιών στον κόσμο. Για να τιμήσει την ζωή, την καριέρα και τα επιτεύγματα του ιδρυτή της, η ιαπωνική μάρκα δημιούργησε μια περιορισμένη έκδοση του μοντέλου Astron GPS Solar, το οποίο αποτελεί παράδειγμα του οράματος του Hattori, ότι η Seiko πρέπει πάντα να είναι “ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους”.

Με μαύρο χρώμα και χρυσές πινελιές, το νέο ρολόι έχει μια επιβλητική παρουσία στο καρπό και αντικατοπτρίζει την σπουδαία κληρονομιά της μάρκας. Το μεγαλύτερο μέρος του ρολογιού είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και διαθέτει μια επίστρωση ανθεκτική στις γρατσουνιές, με αποτέλεσμα να είναι απίστευτα ανθεκτικό και εξαιρετικά ελαφρύ.

Η στεφάνη του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από κεραμικό ζιρκόνιο και έχει δεκαέξι όψεις, μία για κάθε δεκαετία από τη γέννηση του Kintaro. Το μαύρο καντράν είναι διακοσμημένο με χρυσές πινελιές στην ένδειξη στις 12 η ώρα, στους δείκτες και στο υποκαντράν στην θέση 6.

Η Seiko χρησιμοποιήσε το πίσω μέρος του καντράν για να αποτίσει φόρο τιμής στον Hattori, στολίζοντας το με το λογότυπο “S” της μάρκας που καταχωρήθηκε για πρώτη φορά το 1900 από τον Hattori, καθώς και το μότο του, “Ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους.”

Η τροφοδοσία του ρολογιού γίνεται με τον GPS Solar Caliber 5X53 Dual-Time, ο οποίος συνδέεται αυτόματα σε ένα δίκτυο GPS δύο φορές την ημέρα και προσαρμόζει το ρολόι για μεγαλύτερη ακρίβεια. Φυσικά μπορεί κάποιος να προσαρμόσει την ώρα του ρολογιού μόνος του. Για όσους ταξιδεύουν τακτικά, το ρολόι μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αλλάζει αυτόματα ζώνες ώρας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα, συνοδεύεται επίσης και από έναν ιμάντα από δέρμα κροκοδείλου και προσφέρεται σε ένα ειδικό κουτί παρουσίασης με το λογότυπο “S”, το οποίο περιλαμβάνει μια κάρτα που φέρει ένα μήνυμα από τον εγγονό του Kintaro και τωρινό CEO της εταιρείας, Shinji Hattori.

Το Kintaro Hattori 160th Anniversary limited edition Astron GPS Solar θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή τον Οκτώβριο στον ιστότοπο της Seiko και σε επιλεγμένες μπουτίκ. Είναι μια περιορισμένη έκδοση 2.500 τεμαχίων και θα κοστίζει 3.900 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: 7 ρολόγια της Seiko στα οποία αξίζει να επενδύσετε

Share.

Comments are closed.