Η Rolex κάνει ότι μπορεί για να καλύψει την τεράστια ζήτηση για τα ρολόγια της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Rolex κατασκευάζει τρία νέα εργοστάσια στην Ελβετία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για τα ρολόγια της.

Ο οίκος ωρολογοποιίας ανοίγει τρεις προσωρινές εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελβετία ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα του. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κατασκευή των εγκαταστάσεων στο καντόνι του Fribourg θα ξεκινήσει αργότερα φέτος, με τα ρολόγια να κυκλοφορούν στην αγορά το 2025. Η Rolex σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει ένα νέο εργοστάσιο 1,1 δισ. δολαρίων κοντά στο Bulle, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2029.

Αυτήν τη στιγμή ο οίκος διαθέτει αρκετές εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελβετία, εργαστήρια δοκιμών και συναρμολόγησης κοντά στη Γενεύη, καθώς και μια μονάδα παραγωγής κινήσεων στο Bienn, με έκταση περίπου 93.000 τετραγωνικά μέτρα.

Rolex

Αν και η Rolex δεν αναφέρει στοιχεία παραγωγής, εκτιμάται ότι παράγει περίπου ένα εκατομμύριο ρολόγια ετησίως, με κύκλο εργασιών σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με την Morgan Stanley. Ωστόσο, τα νέα μοντέλα δεν είναι γενικά διαθέσιμα για άμεση αγορά μέσω του εξουσιοδοτημένου δικτύου της ωρολογοποιίας, καθώς η ζήτηση είναι αστρονομικά υψηλή.

Η Rolex ανάφερε ότι θα υπάρχει μια προσωρινή εγκατάσταση στο βιομηχανικό πάρκο Vivier SA στο Villaz-Saint-Pierre και μια εγκατάσταση 9.000 τετραγωνικών μέτρων στο Romont, οι οποίες θα αρχίσουν να λειτουργούν το 2024 και το 2025, αντίστοιχα. Θα υπάρχει επίσης ένα κέντρο στρατολόγησης στο Bulle.

Οι προσλήψεις θα είναι επίσης κλιμακωτές, αλλά οι νέες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν τελικά να απασχολήσουν μεταξύ 250 και 300 εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν στο Romont πριν μεταφερθούν στην Bulle.

“Η νέα τοποθεσία παραγωγής στο Bulle, όπως και αυτές οι τρεις προσωρινές εγκαταστάσεις, θα επιτρέψουν στη Rolex να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα, να υποστηρίξει την ανάπτυξη και να ανταποκριθεί στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση”, ανέφερε ο οίκος σε email του στο Bloomberg.

Αυτό σημαίνει περισσότερα νέα ρολόγια στις μπουτίκ της Rolex.


Διαβάστε επίσης: Τελικά τι είναι αυτό που κάνει τα Rolex τόσο επιθυμητά;

Share.

Comments are closed.