Η Panerai λανσάρει ψηφιακά διαβατήρια για τον εντοπισμό των ρολογιών της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χθες η Panerai ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία για τους πελάτες της, την οποία θα παρουσιάσει στην επερχόμενη έκθεση Watches & Wonders Shanghai και θα την λανσάρει επίσημα στις 3 Οκτωβρίου.

Σε συνεργασία με την Arainee, η οποία παρέχει την καλύτερη δυνατή λύση στις επιχειρήσεις για την έκδοση ψηφιακών διαβατηρίων των προϊόντων τους ώστε οι τελικοί χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αυτά σε διαφορετικά επίπεδα, έχει δημιουργήσει ένα νέο ψηφιακό διαβατήριο με τεχνολογία blockchain για τα ρολόγια της.

Αυτή η ψηφιακή ταυτότητα περιέχει μεμονωμένες πληροφορίες για κάθε ρολόι και λειτουργεί ως απόδειξη γνησιότητας, που χορηγείται κατά τη στιγμή της αγοράς. Πέρα από την απόδειξη της γνησιότητας, οι ιδιοκτήτες των Panerai θα επωφεληθούν από την ικανότητα του blockchain να αποθηκεύει ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με ένα ρολόι, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών λεπτομερειών και του ιστορικού προϊόντος. Στη συνέχεια, τα αρχεία αυτά  θα κάνουν πιο απλή  και ασφαλέστερη την διαδικασία μεταπώλησης, καθώς το διαβατήριο είναι πλήρως μεταβιβάσιμο στους μελλοντικούς κατόχους.

Υπηρεσίες όπως αυτή έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή που τόσο οι κλοπές όσο και η πώληση των πλαστών ρολογιών αυξάνονται. Οι ιδιοκτήτες ενός Panerai μπορούν να διεκδικήσουν το ψηφιακό διαβατήριο για το ρολόι τους απευθείας στις μπουτίκ της μάρκας ή, εναλλακτικά, σαρώνοντας τον κωδικό QR της κάρτας εγγύησης. Μόλις εγγραφούν, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο PAMGuard μέσω του οποίου τους παρέχονται μεμονωμένες πιστοποιημένες πληροφορίες του ρολογιού τους. Μπορούν επίσης να ελέγχουν το ιστορικό του ρολογιού και να μεταφέρουν το διαβατήριο σε νέο κάτοχο, καθώς και να λάβουν επέκταση της διεθνούς περιορισμένης εγγύησης έως και οκτώ χρόνια. Σε περίπτωση δωρεάς, κληρονομιάς ή μεταπώλησης, το Ψηφιακό Διαβατήριο μπορεί επίσης να μεταβιβαστεί στον επόμενο κάτοχο μέσω του PAMGuard.

“Δεσμευμένοι στην εξύψωση της εμπειρίας του πελάτη, συνεχώς καινοτομούμε για να ευθυγραμμιζόμαστε με τους καιρούς που αλλάζουν”, δήλωσε ο Jean Marc Pontroué, Διευθύνων Σύμβουλος της Panerai. “Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ψηφιακές ταυτότητες είναι έτοιμες να μεταμορφώσουν την κατοχή πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων, επιτρέποντας στους πελάτες μας να εντοπίζουν τον κύκλο ζωής των ρολογιών τους, να αποδεικνύουν την αυθεντικότητα τους και να επωφελούνται από εξατομικευμένες υπηρεσίες προσαρμοσμένες για το ρολόι τους”, πρόσθεσε.


Διαβάστε επίσης: Η Seiko θα κυκλοφορήσει ένα ρολόι αφιερωμένο στον Μπρους Λι

Share.

Comments are closed.