Η Omega τιμά την 50η επέτειο του Apollo 11 με ένα χρυσό Speedmaster

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γνωρίζαμε ότι η Omega είχε κάτι στο μανίκι για την 50ή επέτειο του Apollo 11 και αποδεικνύεται ότι είναι μια νέα αναδημιουργία του εξαιρετικά cool Speedmaster BA145.0220, το οποίο διαθέτει μπορντό στεφάνη και ενδείξεις απο μαύρο όνυχα.

Πρώτα όμως μια μικρή ιστορία για αυτούς που ετοιμάζονται να ανοίξουν την Wikipedia. Ναι, αναφερόμαστε στην αποστολή Apollo 11, όπου ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin έβαλαν την αμερικανική σημαία στον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης στις 20 Ιουλίου 1969. Ο χρυσός είναι συνηθισμένος στις 50ες επετείους και η Omega δημιούργησε μια ειδική έκδοση που μιλάει άμεσα στους aficionados του Speedmaster και την εποχή που δημιουργήθηκε το Moonwatch.

Αν υποθέσουμε ότι ορισμένοι από εσάς δεν γνωρίζετε την αρχική αναφορά BA145.022, ίσως χρειάζεται να ρίξουμε λίγο φως. Η αποστολή Apollo 11 έβαλε την ανθρωπότητα στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969 και αργότερα εκείνο το έτος (τον Νοέμβριο) η Omega παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Speedmaster σε ένα δείπνο εκτίμησης για τους αστροναύτες του Apollo. Τα δύο πρώτα ρολόγια της σειράς (απο την περιορισμένη έκδοση 1.014 τεμαχίων) παρουσιάστηκαν στον Πρόεδρο Nixon και τον Αντιπρόεδρο Spiro Agnew. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 1.012 τεμάχια, η Omega αναφέρει ότι 3-28 δόθηκαν στους αστροναύτες της NASA, 29-32 πήγαν στους “Ελβετούς ηγέτες της βιομηχανίας ρολογιών και πολιτικούς”, 33-1.000 προσφέρθηκαν στο κοινό, 1.001-1.008 πήγαν στα πληρώματα του Apollo 14 και 17, και τα 1.009-1.014 διατηρήθηκαν από την Omega για άλλες προσωπικότητες (χωρίς πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το ποιές ήταν αυτές).

Για αυτήν την ολοκαίνουργια περιορισμένη έκδοση, η Omega δεν έσπασε το καλούπι, αλλά σίγουρα κάτι άλλαξε σε αυτό. Διατηρώντας την κάσα των 42 mm και παραμένοντας πιστή στο συνολικό θέμα του BA145.022, το Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition αντάλλαξε τον κίτρινο χρυσό 18Κ για ένα νέο χρυσό κράμα 18Κ αποκλειστικά για την Omega, το οποίο η μάρκα ονομάζει “Moonshine Gold”. Η κάσα, το μπρασελέ και διάφορα άλλα στοιχεία του ρολογιού δημιουργήθηκαν απο αυτό το νέο κράμα, το οποίο χρησιμοποιεί επιπρόσθετο παλλάδιο για την καταπολέμηση του αποχρωματισμού που μπορεί να συμβεί στον συνηθισμένο κίτρινο χρυσό 18Κ και υπόσχεται να διατηρήσει περισσότερο τον γενικό χαρακτήρα του ρολογιού στον χρόνο. Ομοίως η μπορντό στεφάνη του νέου ρολογιού, το κατακόρυφα βουρτσισμένο καντράν, οι μαύρες ενδείξεις απο όνυχα και οι μαύροι δείκτες απο βερνίκι, εμπνέονται από το BA145.022.

Τέλος, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του ρολογιού είναι η manual-winding Master Chronometer calibre – 3861 κίνηση, η οποία βασίζεται στην κίνηση του αρχικού calibre – 1861 και είναι εμφανής από το πίσω μέρος της κάσας.

Στον εσωτερικό δακτύλιο στο πίσω μέρος της κάσας είναι εγγεγραμμένες οι φράσεις “Apollo 11 – 50th Anniversary” και “The First Watch Worn on the Moon“, και περιλαμβάνει μερική εικόνα της Αμερικανικής ηπείρου απέναντι από ένα πραγματικό κομμάτι σεληνιακού μετεωρίτη.

Περιορισμένο σε 1.014 κομμάτια, το Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition θα διατίθεται για $ 31.772 ξεκινώντας απο τον Ιούλιο 2019.


Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Share.

Comments are closed.