Η Omega συνεχίζει τους εορτασμούς της 50ης επετείου της αποστολής Apollo 11

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νωρίτερα φέτος, η Omega κυκλοφόρησε μια νέα περιορισμένη έκδοση του Speedmaster… αλλά όχι οποιαδήποτε έκδοση, καθώς φέτος είναι η 50η έπέτειος της αποστολής Apollo 11, όπου ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin έβαλαν την αμερικανική σημαία στον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης στις 20 Ιουλίου 1969.

Και εκεί που νομίζαμε ότι το Moonside gold Omega Speedmaster, ήταν το τέλος των εορτασμών της 50ης επετείου, κάναμε λάθος: η Omega έχει ένα νέο ρολόι για να συνεχίσει το πάρτι. Έτσι, σας παρουσιάζουμε το OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition, από ατσάλι.

Αυτή η καινούργια έκδοση με vintage έμπνευση, υποστηρίζεται απο μια κίνηση Calibre 3861, ενώ διαθέτει κάσα 42mm απο ανοξείδωτο ατσάλι, στεφάνη απο χρυσό κράμα 18Κ  “Moonshine Gold” και μαύρο κεραμικό, και ταχυμετρική κλίμακα Ceragold.

Το καντράν του OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition Steel διατηρεί την κλασσική διάταξη του Moonwatch, ωστόσο εισάγει νέα χρώματα και συγκεκριμένη “αναμνηστική” διακόσμηση. Διαθέτει ένα γκρι χρώμα στο κέντρο του καντράν και μια μαύρη λωρίδα στην απεικόνιση των λεπτών. Υπάρχουν τρεις μαύροι χρονογράφοι, με πιο σημαντικό αυτόν στις 9 η ώρα, στον οποίο υπάρχει μια απεικόνιση – που χαράχτηκε με λέιζερ πάνω σε χρυσό κράμα – του Buzz Aldrin την ώρα που κατεβαίνει στη επιφάνεια της Σελήνης το 1969.

Μία δεύτερη χάραξη με λέιζερ εμφανίζεται στο πίσω μέρος της κάσας και απεικονίζει το αποτύπωμα της μπότας ενός αστροναύτη στην επιφάνεια της σελήνης, μαζί με την διάσημη φράση: “Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα”.

Πρωτοφανές σε αυτό το ρολόι είναι το vintage μπρασελέ, εμπνευσμένο από αυτό που παρουσιάστηκε στην 4η γενιά Speedmaster (το οποίο φορέθηκε στην σελήνη). Το ρολόι φτάνει σε ένα ιδιαίτερο κουτί, το οποίο περιλαμβάνει έναν πρόσθετο ιμάντα Velcro, δύο patches της αποστολής (50th anniversary/Apollo 11), δύο εγχάρακτες πλάκες και το εργαλείο αλλαγής των ιμάντων.

Το OMEGA Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition Steel περιορίζεται σε 6.969 τεμάχια και θα διατίθεται σε τιμή 8.400 ευρώ.

Share.

Comments are closed.