Η Omega μόλις κυκλοφόρησε ένα ρολόι που δεν θα αφήσει κανέναν συλλέκτη ασυγκίνητο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για να γιορτάσει την 65η επέτειο του πιο διάσημου ρολογιού της, η Omega κυκλοφόρησε μια πολύ ξεχωριστή έκδοση του Speedmaster, η οποία απευθύνεται σε συλλέκτες με αρκετά φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο λόγος για το Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold, το οποίο παίρνει έμπνευση από τον αγωνιστικό χρονογράφο Speedmaster CK2915-1 που κυκλοφόρησε το 1957 και ήταν το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στην Σελήνη. Σε αντίθεση με την έδκοση που κυκλοφόρησε για την 60η επέτειο του ρολογιού, το Speedmaster Calibre 321 Canopus είναι κατασκευασμένο από διαφορετικά υλικά, στο εσωτερικό του ωστόσο διαθέτει τον ιστορικό μηχανισμό Calibre 321 ππου εξόπλιζε τα Speedmaster από το 1957 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Το νέο ρολόι των 38,6 mm είναι κατασκευασμένο από ένα αποκλειστικό κράμα λευκού χρυσού 18 καρατίων που περιλαμβάνει πλατίνα, ρόδιο και παλλάδιο, το οποίο ονομάζεται Canopus Gold. Το στοιχείο ωστόσο που το διαφοροποιεί από το ιστορικό μοντέλο είναι το καντράν από μαύρο όνυχα, το οποίο δημιουργεί μια γυαλιστερή αντίθεση. Το καντράν διαθέτει δείκτες από λευκό χρυσό, δείκτες με επεξεργασία Canopus Gold PVD, τα τρία κλασικά υποκαντράν των Speedmaster και το vintage λογότυπο Omega (όπως αυτό εμφανίζεται και στο αρχικό μοντέλο).

Το διάφανο πίσω μέρος της κάσας διαθέτει χαραγμένο τον κλασικό Ιππόκαμπο, το μάτι του οποίου έχει φτιαχτεί από ένα αστραφτερό μπλε ζαφείρι, ένα πολύτιμο πετράδι που παραδοσιακά σηματοδοτεί μια επέτειο 65 χρόνων. Κάτω από το κρύσταλλο από ζαφείρι της πλάτης μπορεί να θαυμάσει κανείς τον Calibre 321, μια αναπαραγωγή του ιστορικού μηχανισμου που εξόπλισε τα πρώτα Speedmaster.

Το Omega Speedmaster Caliber 321 Canopus Gold (Ref. 311.50.39.30.01.001) δεν είναι περιορισμένη έκδοση αλλά η παραγωγή του θα είναι μάλλον μικρή, λόγω της χειροποίητης κίνησης, των πολυτελών υλικών και της τιμής, η οποία ανέρχεται σε 80.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Omega εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η Omega αποκάλυψε την νέα γενιά του θρυλικού Speedmaster Moonwatch

Share.

Comments are closed.