Η OMEGA γιορτάζει τα 50 χρόνια του “Silver Snoopy Award” με ένα απίστευτο Speedmaster

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το 1970, η OMEGA έλαβε το διάσημο “Silver Snoopy Award” από τους αστροναύτες της NASA. Το βραβείο αυτό αναγνώριζε την μοναδική συνεισφορά της OMEGA στην εξερεύνηση του διαστήματος, καθώς και τον ρόλο του Speedmaster στην επιτυχημένη αποστολή Apollo 13. Τώρα, 50 χρόνια αργότερα, ο ελβετικός οίκος δημιούργησε ένα νέο Speedmaster προς τιμήν αυτής της περίστασης.

Πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση του ρολογιού, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Snoopy επιλέχθηκε ως μασκότ της NASA την δεκαετία του 1960, για να ενεργήσει ως φύλακας ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διαστημικών αποστολών.

Το νέο ρολόι ονομάζεται Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary και διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 42 mm, μπλε στεφάνη, καντράν από ασήμι Ag 925 και τρία μπλε υποκαντράν. Στο μπλε υποκαντράν στην θέση 9 είναι διακοσμημένο με τον Snoopy ντυμένο αστροναύτης και την φράση “50TH ANNIVERSARY” από πάνω του. Το ρολόι διαθέτει επίσης μπλε δείκτες και ενδείξεις με επίστρωση PVD.

Το πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, καθώς απεικονίζει ένα κομμάτι της Σελήνης, την Γη σε μπλε χρώμα, τον Snoopy να ταξιδεύει στον έναστρο ουρανό μέσα σε ένα διαστημόπλοιο και την φράση “Eyes on the Stars”. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Γη περιστρέφεται μία φορά ανά λεπτό, ενώ όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χρονογράφου, ο Snoopy και το μικρό διαστημόπλοιο του ταξιδεύουν γύρω από την Σελήνη.

Το ρολόι τροφοδοτείται με τον Master Chronometer Calibre 3861, ο οποίος προσφέρει 50 ώρες απόθεμα ισχύος. Όπως και το προηγούενο μοντέλο Silver Snoopy, συνοδεύεται από έναν υφασμάτινο ιμάντα με μπλε χρώμα και λευκές ραφές.

To Speedmaster Silver Snoopy Award 50th Anniversary edition κοστίζει 9.800 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο στις μπουτίκ της OMEGA στα τέλη Οκτωβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της OMEGA εδώ.

Διαβάστε επίσης: Τρία Omega Speedmaster που ξεχώρισαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια

Share.

Comments are closed.