Η Longines κυκλοφόρησε δύο νέα ρολόγια με έμπνευση από την δεκαετία του ’40

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ίδρυση το 1832, η Longines είναι ένας από τους παλαιότερους ελβετικούς οίκους ωρολογοποιίας που συνεχίζει να δραστηριοποιείται ακόμα και σήμερα. Διαθέτει μια τεράστια κληρονομιά και πολλές από τις συλλογές της αποτίουν φόρο τιμής στο παρελθόν της, καθώς περιλαμβάνουν μοντέλα με vintage αισθητική. Μια από αυτές τις συλλογές είναι η Longines Heritage Classic Tuxedo, η οποία έκανε το ντεμπούτο της φέτος και περιλαμβάνει δύο μοντέλα παίρνουν έμπνευση από την δεκαετία του ’40.

Πρόκειται για δύο ρολόγια που ονομάζονται “Tuxedo” – λόγω του συνδυασμού του λευκού και του μαύρου χρώματος στο καντράν – ,τα οποία είναι η ανανεωμένη έκδοση δύο μοντέλων που κυκλοφόρησαν το 1943 και το 1945. Τα δύο ρολόγια διαθέτουν έναν πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, σύγχρονες αυτόματες κινήσεις και είναι λίγο μεγαλύτερα από τα πρωτότυπα.

The Longines Heritage Classic Tuxedo Small Seconds

Tο πρώτο μοντέλο της συλλογής είναι ένα κλασικό, κομψό και old-school ρολόι με μικρά δευτερόλεπτα, το οποίο είναι βασιμένο σε ένα ρολόι με στρατιωτικό παρελθόν, καθώς δημιουργήθηκε το 1945, όταν στην Ευρώπη υπήρχε ακόμα πόλεμος. Η κάσα του Longines Heritage Classic Tuxedo Small Seconds διατηρεί το σχήμα του αρχικού μοντέλου, με επιμήκεις προεξοχές, μια επίπεδη στεφάνη, πλήρως γυαλισμένες επιφάνειες και διάμετρο 38,50 mm – η οποία σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, θεωρείται σχετικά μικρή.

Το καντράν του ρολογιού διατηρεί τα στοιχεία του πρωτότυπου μοντέλου, καθώς διαθέτει έναν ασημί κύκλο από οπαλίνα στο κέντρο του, ένα υποκαντράν μικρών δευτερολέπτων στην θέση “6” και έναν εξωτερικό δακτύλιο σε μαύρο ματ χρώμα, πάνω στον οποίο είναι τοποθετημένες οι ενδείξεις. Οι δείκτες του ρολογιού διαθέτουν κλασικό σχεδιασμό και επικάλυψη Super-LumiNova.

Στο εσωτερικό του ρολογιού χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός Calibre L893, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 64 ώρες. Το ρολόι συνοδεύεται από έναν δερμάτινο ιμάντα με αγκράφα και η τιμή του είναι 1.920 ευρώ.

The Longines Heritage Classic Tuxedo Chronograph

Το δεύτερο ρολόι είναι ένας όμορφος χρονογράφος, o οποίος περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του μοντέλου που κυκλοφόρησε το 1943. Διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 40mm – σχετικά μικρή για ένα σύγχρονο ρολόι- και συμπληρώνεται από ένα κρύσταλλο από ζαφείρι. Τα φινιρίσματα του ρολογιού είναι ελαφρώς διαφορετικά από το παραπάνω μοντέλο, καθώς όλες οι επιφάνειες είναι βουρτσισμένες, ωστόσο το σχήμα του είναι ακριβώς ίδιο με το πρωτότυπο.

Το καντράν του ρολογιού διαθέτει επίσης έναν ασημί κύκλο από οπαλίνα στο κέντρο του, ο οποίος συμπληρώνεται από έναν μαύρο δακτύλιο, πάνω στον οποίο είναι τοποθετημένες οι ενδείξεις, και από μια λευκή ταχυμετρική κλίμακα. Στις θέσεις “3” και “9” υπάρχουν δύο ασημί υποκαντράν με μπλε δείκτες, ένα χρώμα που χρησιμοποιήθηκε και στον δείκτη των δευτερολέπτων.

Στο εσωτερικό του ρολογιού χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός Calibre L895, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 54 ώρες. Το ρολόι συνοδεύεται από έναν δερμάτινο ιμάντα με αγκράφα και η τιμή του είναι 2.880 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα απίστευτο δίχρωμο ρολόι προστέθηκε στην συλλογή BR 05 την Bell & Ross

Share.

Comments are closed.