Γνωρίστε το νέο Hamilton Khaki Field Murph

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είναι πλέον κοινό να βλέπουμε ρολόγια μεγάλων οίκων ωρολογοποιίας να εμφανίζονται σε ταινίες. Σκεφτείτε για παράδειγμα το Omega στο Bond, το Seiko στο Αποκάλυψη Τώρα, το Hamilton στο Men in Black ή το Heuer στο Le Mans. Τις περισσότερες φορές, μιλάμε για σύντομες εμφανίσεις. Σε μερικές ταινίες, ωστόσο, αυτό το εξάρτημα μπορεί να γίνει ένα πραγματικό μέλος του cast. Αυτή είναι η περίπτωση στο Interstellar του Christopher Nolan (2014), όπου δύο ρολόγια Hamilton κάνουν την εμφάνιση τους και το ένα παίζει τεράστιο ρόλο στην πλοκή. Αυτό το ρολόι, που δημιουργήθηκε ειδικά για την ταινία, είναι πλέον διαθέσιμο σε περιορισμένη έκδοση. Γνωρίστε το νέο Hamilton Khaki Field Murph.

Παραδόξως, αν και το ρολόι που βλέπουμε στο Interstellar είναι πλέον γνωστό, δεν ήταν ένα υπάρχον μοντέλο αλλά ένα σχέδιο που κατασκευάστηκε για την ταινία. Δύο ρολόγια εμφανίζονται στο blockbuster του Nolan, αλλά το Murphy είναι σαφώς αυτό που αξίζει κανείς να θυμάται.

Στην ταινία απειλείται η συνέχεια της ανθρωπότητας και μία ομάδα από την NASA ξεκινάει ένα διαπλανητικό (interstellar) ταξίδι σε αναζήτηση ενός νέου πλανήτη προκειμένου να μετοικήσουν οι άνθρωποι. Ο Cooper, ένας πρώην πιλότος της NASA που τον υποδύεται ο Matthew McConaughey, εντάσσεται στην αποστολή και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσει πίσω στη Γη την κόρη του, την Murph.

Ο Cooper δίνει στην Murph το ρολόι του. Μέσα από το «τεσσεράκτιο» γεωμετρικό σύστημα της πέμπτης διάστασης, ο Cooper στέλνει ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας τον κώδικα Μορς μέσα από τον δείκτη δευτερολέπτων στο ρολόι της Murph. Είναι τα κβαντικά δεδομένα που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα να διαφύγει από την ετοιμοθάνατη Γη. Όταν η Murph αποκωδικοποιεί τη φόρμουλα, φωνάζει «Εύρηκα!» (‘Eureka’), χαρούμενη για την ανακάλυψή της. Η ανθρωπότητα έχει σωθεί.

Tο Khaki Field Murph δίνει την ευκαιρία στους φαν της ταινίας να αποκτήσουν ένα κομμάτι κινηματογραφικής ιστορίας που να σημαίνει κάτι για αυτούς. Με την ατσάλινη ανοξείδωτη κάσα του σε διάμετρο 42 mm, το μαύρο καντράν, τους μπεζ δείκτες με φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova®, τον αυτόματο μηχανισμό του H-10, που εγγυάται ενεργειακή αυτονομία 80 ωρών και το μαύρο δερμάτινο λουράκι του, το Khaki Field Murph είναι το ακριβές αντίγραφο του ρολογιού που βλέπουμε στην ταινία.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό για να είναι μοναδικό και να συνδέεται με την ταινία. Επάνω στον κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη είναι τυπωμένη με λάκα σε κώδικα Μορς η λέξη «Eureka». Αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει εκεί, είναι αδύνατο να το δεις: διακρίνεται αμυδρά με γυμνό μάτι. Για αυτούς που γνωρίζουν όμως το μυστικό, είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει εκεί και έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους όσοι αγάπησαν το Interstellar.

Η σύνδεση με την ταινία δεν σταματά εδώ. Σε στενή συνεργασία με τον βραβευμένο καλλιτεχνικό διευθυντή παραγωγής ταινιών, Nathan Crowley, η Hamilton ανέπτυξε μια ειδική κασετίνα, εμπνευσμένη από το διάσημο τεσσεράκτιο γεωμετρικό στερεό που φαίνεται στο φιλμ.Το ίδιο το ρολόι Khaki Field Murph δεν είναι περιορισμένης κυκλοφορίας, το ειδικό κουτί της συσκευασίας του όμως είναι. Μόνο 2.555 κομμάτια έχουν κατασκευαστεί. Οι χρωματιστές ρίγες είναι αναφορά στο εσωτερικό του σούπερ κύβου όπου βρίσκεται ο Cooper, όταν ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με την Murph διαμέσου του χρόνου και του χώρου!

Το Hamilton Khaki Field Murph διατίθεται πλέον σε επίσημους πωλητές της Hamilton στην τιμή των 895,00 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Hamilton εδώ.

Share.

Comments are closed.