Εσείς θα δίνατε 500.000 δολάρια για να αποκτήσετε αυτό το σπάνιο Rolex;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα vintage μοντέλα της Rolex έχουν γίνει ιδιαίτερα περιζήτητα τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να αποκτήσει κανείς τα νέα ρολόγια του οίκου.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το εμβληματικο μοντέλο Rolex “Big Crown” Submariner 6200 του 1955, το οποίο προσφέρεται προς πώληση για πάνω από μισό εκατ. δολάρια (αν και δεν συνοδεύεται από κουτί και χαρτιά) μέσω της Tropical Watch.

Tropical Watch

Το “Big Crown” 6200 δεν είναι η πιο σπάνια αναφορά του Submariner, θεωρείται ωστόσο ως “Άγιο Δισκοπότηρο” από πολλούς συλλέκτες. Παρουσιάστηκε το 1954, και ήταν η πιο στιβαρή αναφορά του Submariner, δεδομένου ότι σχεδιάστηκε για επαγγελματίες δύτες, προσφέροντας αντοχή στο νερό σε βάθος 200 μέτρων.

Πρόκειται για ένα από τα πρώιμα Submariners της μάρκας και ο λόγος που αναφέρεται ως Big Crown είναι η υπερμεγέθης “Brevet” κορώνα των 8 χιλιοστών. Διαθέτει το εξαιρετικά σπάνιο Explorer καντράν – με αραβικούς αριθμούς στις θέσεις 3,6 και 9 – περιστρεφόμενη στεφάνη χωρίς ενδείξεις των λεπτών, τους γνωστόυς πλέον δείκτες σε στυλ “Mercedes”, ενώ απουσιάζει από το καντράν η ένδειξη της αντοχής στο νερό σε βάθος 200 μέτρων.

Tropical Watch

Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει έντονα πάνω του τα σημάδια του χρόνου, δεδομένου ότι περιλαμβάνει ένα ένθετο στην στεφάνη που έχει ξεθωριάσει και έχει αποκτήσει μια μωβ απόχρωση, οι δείκτες και οι ενδείξεις στο καντράν έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη πατίνα, η κάσα των 37 mm δεν έχει γυαλιστεί ποτέ από τότε που το ρολόι κυκλοφόρησε, και τέλος το κρύσταλλο διαθέτει πολλές γρατσουνιές.

Tropical Watch

Πρόκειται για έναν σπάνιο θησαυρό που σίγουρα θα ήταν το στολίδι μιας συλλογής ρολογιών, αλλά και ένα ρολόι-τρόπαιο για κάθε σοβαρό συλλέκτη, ακόμα και αν έπρεπε να καταβάλλει πάνω από μισό εκατ. δολάρια – 558.350 δολάρια για την ακρίβεια – για να το αποκτήσει.


Διαβάστε επίσης: Γιατί τα ψεύτικα Rolex μοιάζουν πλέον τόσο πολυ με τα γνήσια; – Βίντεο

Share.

Comments are closed.