Ένα σύγχρονο παραμύθι “γέννησε” τον οίκο ωρολογοποιίας Bremont

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι Nick και Giles English, δύο αδέρφια με αγάπη για την αεροπορία, δημιούργησαν το 2002 τη γνωστή βρετανική εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας Bremont.

Το μικρόβιο του πιλότου το είχε μεταδώσει ο πατέρας τους, Euan English, ένας χαρισματικός μηχανικός και πιλότος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, με πάθος για τα μηχανικά ρολόγια.

Η μοίρα χτύπησε την οικογένεια English το 1995 σε μία πτήση επίδειξης. Ο Nick και ο πατέρας του ήταν οι επιβαίνοντες του πολεμικού αεροσκάφους Harvard του 1942, το οποίο συνετρίβη. Ο Euan θα πεθάνει ακαριαία, ενώ ο Nick θα επιζήσει σε κρίσιμη κατάσταση, με δεκάδες κατάγματα σε όλο του το σώμα.

T-6 Texan, της North American Aviation ή “Harvard” όπως ονομάστηκαν στην Αγγλία από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία

Η τραγωδία αυτή δεν πτόησε τον Nick, ο οποίος μόλις ανάρρωσε πέταξε ξανά, αλλά με πιλότο πλέον τον αδερφό του.

Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκαν σε ένα ταξίδι στη Γαλλία με ένα δίπτερο αεροπλάνο του 1930. Μία βλάβη κατά την πτήση, τους ώθησε σε αναγκαστική προσγείωση σε ένα χωράφι. Ο αγρότης που συνάντησαν, τους βοήθησε να βάλουν το αεροπλάνο στον αχυρώνα του. Εκεί προς έκπληξη τους, τους περίμενε ένας χώρος γεμάτος με ρολόγια και μηχανικά μέρη αεροπλάνων.

Ο αγρότης, όπως αποδείχτηκε, ήταν μηχανικός και πιλότος στη διάρκεια του πολέμου. Μοιραζόταν επίσης την ίδια αγάπη για τα μηχανικά ρολόγια με την οικογένεια English. Τους φιλοξένησε και τους βοήθησε να επισκευάσουν το αεροπλάνο τους.

Ποιες ήταν οι πιθανότητες να προσγειωθούν στη μέση του πουθενά και να βρούνε βοήθεια από έναν άνθρωπο που είχε τόσα κοινά με τον πατέρα τους; Τα αδέλφια είδαν το γεγονός αυτό σαν ένα σημάδι ότι πρέπει να κυνηγήσουν επιτέλους το όνειρο που είχαν από παιδιά, ενώ φεύγοντας υποσχέθηκαν να ανταποδώσουν όσα έκανε ο αγρότης για αυτούς.

Μερικά χρόνια αργότερα, θα ανοίξουν τον δικό τους οίκο ωρολογοποιίας στην Αγγλία. Το όνομα που έδωσαν, δεν ήταν άλλο από του Γάλλου φίλου τους, Antoine Bremont.

Bremont

Παραμύθι ή πραγματικότητα; Οι ρομαντικοί θα προτιμήσουν το δεύτερο. Ακόμα και αν δεν πιστέψει κάποιος την ιστορία των αδελφών English, θα πρέπει να παραδεχτεί ότι οι ίδιοι πίστεψαν στο όραμα τους και κατάφεραν πολλά.

Ο οίκος είναι σήμερα ο πρώτος σε παραγωγή ρολογιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ έχει δημιουργήσει πολλά αξιόλογα πιλοτικά, καταδυτικά και στρατιωτικού τύπου ρολόγια.

Στο επόμενο ταξίδι σας στην Αγγλία, σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε μία μπουτίκ της Bremont, ενώ μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα στην ιστοσελίδα του οίκου εδώ.

Βy Christos Fragos

Διαβάστε επίσης: Μια μοναδική συλλογή 47 ρολογιών από τον γερόλυκο των Rolling Stones και την Bremont

Share.

Comments are closed.