Μια πανέμορφη εκδοχή του κλασικού καταδυτικού μοντέλου Aquaracer παρουσίασαν από κοινού η TAG Heuer, η avant-garde μάρκα που είναι γνωστή για τα στιβαρά σπορ ρολόγια της, και η βρετανική εταιρεία εξατομίκευσης ρολογιών Bamford Watch Department. Ο λόγος για το TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition, το οποίο διαθέτει μια μοντέρνα και τολμηρή εμφάνιση και είναι μια περιορισμένη έκδοση 1.500 τεμαχίων

Δεν είναι η πρώτη φορά που η TAG Heuer και η Bamford ενώνουν τις δυνάμεις τους, καθώς το 2018 ο σπεσιαλίστας στην εξατομίκευση ρολογιών, George Bamford (ο άνδρας πίσω από το Bamford Watch Department), συνεργάστηκε στενά με τον ελβετικό οίκο για την δημιουργία μιας ειδικής έκδοση του Monaco Chronograph, το οποίο δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Για την δημιουργία του νέου ρολογιού, η Bamford αποφάσισε να ανατρέξει στην ιστορία του οίκου και να δει μερικά από τα καταδυτικά ρολόγια που δημιούργησε μεταξύ του 1979 και του 1994 – ρολόγια που άνοιξαν το δρόμο για την συλλογή Aquaracer, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2004.

Το TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 43 mm, η οποία διατηρεί τον σχεδιασμό των υπόλοιπων μοντέλων της συλλογής. Για την κατασκευή της κάσας δεν χρησιμοποιήθηκε ανοξείδωτο ατσάλι, αλλά τιτάνιο βαθμού 2, ένα ελαφρύ και ανθεκτικό στη διάβρωση υλικό, το οποίο προσφέρει άνεση. Διαθέτει επίσης μια μονόδρομη στεφάνη με κλίμακα 60 λεπτών , η οποία είναι απαραίτητη για καταδύσεις, και βιδωτό πίσω μέρος της κάσας.

Το καντράν του ρολογιού διαθέτει έναν εκπληκτικό σχεδιασμό χρωμάτων και υφών. Έχει μαύρο χρώμα και ένα σπειροειδές μοτίβο, πορτοκαλί πινελιές στον εξωτερικό δακτύλιο και στους δείκτες, το παραθυράκι της ημερομηνίας στην θέση 3 και επικάλυψη Super-LumiNova στους δείκτες και τις ενδείξεις.

Στο εσωτερικό του TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition υπάρχει ο Calibre 5, ένας αυτόματος μηχανισμό με βάση τον Sellita SW 200-1, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 4Hz και προσφέρει 38 ώρες απόθεμα ισχύος.

To TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition συνοδεύεται από ένα μπρασελέ τριών συνδέσμων επίσης από τιτάνιο και μπορεί κανείς να το προπαραγγείλει στον ιστότοπο της TAG Heuer ή να περιμένει να κυκλοφορήσει στους εμπόρους λιανικής τον Δεκέμβριο του 2020. Η τιμή του είναι 3.700 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Τα 5 πιο δημοφιλή ρολόγια του έτους σύμφωνα με τις αναζητήσεις στην Google