Ένα σπάνιο ρολόι που πραγματικά είναι ένας μικρός θησαυρός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Patek Philippe μπορεί να μην είναι ο παλαιότερος οίκος ωρολογοποιίας στον κόσμο ( ιδρύθηκε στη Γενεύη το 1839), αλλά τα τελευταία 180 χρόνια έχει γίνει σίγουρα ο πιο διάσημος.

Ο οίκος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μερικά από τα πιο περίπλοκα ρολόγια στον πλανήτη, ενώ το γενικό σχεδιαστικό του ήθος μπορεί να χαρακτηριστεί ως παραδοσιακό, καθώς τα βασικά περιγράμματα των δημοφιλέστερων ρολογιών του έχουν αλλάξει ελάχιστα τις τελευταίες δεκαετίες, με ένα από αυτά να αποκτά με τα χρόνια χιλιάδες θαυμαστές.

Ο λόγος για το Nautilus, το οποίο σχεδιάστηκε από τον θρύλο της ωρολογοποιίας Gérald Genta, κυκλοφόρησε το 1976 και δημιουργήθηκε ώστε να μοιάζει με φινιστρίνι πλοίου, καθώς διαθέτει μια στρογυλλεμένη οκτάγωνη κάσα.

To Nautilus διαθέτει μια γενναιόδωρη κάσα 42 mm και ένα βαθύ μπλε καντράν, έχει αντοχή στο νερό σε βάθος 120 μέτρων, ενώ στο εσωτερικό του χτυπά ο Caliber 26‑330 S C. Η ζήτηση για το ρολόι στην αρχή ήταν μικρή, ωστόσο η δημοτικότητα του άρχισε να αυξάνεται με τα χρόνια, καθώς άλλαξαν τα γούστα των καταναλωτών, ενώ ο οίκος άρχισε να προσφέρει το μοντέλο και σε άλλα χρώματα.

Τα τελευταία χρόνια, η δημοτικότητα των μοντέλων Nautilus από ανοξείδωτο χάλυβα, ιδίως του 5711, έχει εκτοξευτεί. Είναι πλέον ένα ρολόι που πρέπει να διαθέτει κάθε συλλέκτης ρολογιών, ενώ έχει εμφάνιστεί στους καρπούς αρκετών διασήμων ανδρών όπως ο Jay-Z, ο Τζέισον Στέιθαμ και ο Μπραντ Πιτ.

Πλέον ειναι αρκετά δύσκολο να αποκτήσει κανείς ένα  Nautilus 5711, καθώς ο οίκος δεν σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή τους. Οπότε όποιος θέλει να αποκτήσει το εν λόγω ρολόι θα πρέπει να περιμένει αρκετό καιρό.

Σίγουρα είναι ένα ρολόι που οποιοσδήποτε λάτρης της υψηλής ωρολογοποιίας θα ήθελε να αποκτήσει, οπότε αν είστε τυχεροί και καταφέρετε να πάρετε στα χέρια σας ένα, να ξέρετε ότι είναι ένας μικρός θησαυρός.


Διαβάστε επίσης: 5 πανέμορφα καταδυτικά ρολόγια που θα ζήλευε ακόμα και ο Κουστώ

Share.

Comments are closed.