Ένα ρολόι που θα βλέπαμε στον καρπό ενός Σαμουράι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το 2021 ήταν μια σπουδαία χρονιά για την Grand Seiko, δεδομένου ότι η ιαπωνική μάρκα κυκλοφόρησε μια σειρά από μοντέλα που έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας, όπως το SLGH005 “White Birch” που κέρδισε φέτος ένα βραβείο GPHG, αλλά και το SLGH007 Hi-Beat “Tree Rings”, το οποίο διαθέτει ένα ανάγλυφο καντράν που παίρνει έμπνευση από τους δακτύλιος που σχηματίζονται στον κορμό των κέδρων στην ιαπωνική πόλη Shizukuishi.

Πρόσφατα η μάρκα κυκλοφόρησε ακόμα ένα μοντέλο το οποίο διαθέτει ένα καθηλωτικό καντράν που συγχωνεύει την ιαπωνική κουλτούρα με το ιαπωνικό τοπίο. Ο λόγος για το Grand Seiko SBGA469 Heritage Spring Drive “Katsu-iro”, το οποίο συνδυάζει δύο διαφορετικά στοιχεία στο καντράν: το μοτίβο “Iwao”, με βραχώδη υφή εμπνευσμένη από την φύση, και το Katsu-iro, ένα χρώμα indigo που χρησιμοποιούνταν στην πανοπλία των Σαμουράι κατά την περίοδο Sengoku και αντιπροσώπευε την γενναιότητα τους.

Το ρολόι διαθέτει κάσα 41 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον εμβληματικό μηχανισμό Spring Drive 9R65 με αποθεματικό 72 ωρών, ο οποίος χρειάστηκε 28 χρόνια για να αναπτυχθεί και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην πρόσφατη ωρολογοποιία.

Αν βλέπαμε ένα τέτοιο ρολόι από οποιαδήποτε άλλη μάρκα, θα λέγαμε ότι όλα τα παραπάνω είναι καθαρά μάρκετινγκ, αλλά ειλικρινά, αν οι Σαμουράι υπήρχαν σήμερα, πιθανότατα θα φορούσαν ένα Grand Seiko spring drive επειδή συνδυάζει υπέροχα την αισθητική με τη λειτουργικότητα.

Το SBGA469 είναι μια online περιορισμένη έκδοση της Grand Seiko Boutique και κοστίζει 4.300 λίρες Αγγλίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: 5 ρολόγια που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας!

Share.

Comments are closed.