Ένα ρολόι που είναι 100% κατασκευασμένο από πλαστικό που αφαιρέθηκε από τους ωκεανούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχεδόν 9 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών εισέρχονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο, με τους ειδικούς να λένε ότι μέχρι το 2050 το πλαστικό στους ωκεανούς θα είναι περισσότερο από τα ψάρια. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα τον διάσημο σχεδιαστή Tom Ford, ο οποίος αποφάσισε να αναλάβει δράση και να αποτρέψει με τον δικό του τρόπο την ρύπανση των ωκεανών.

Ο Τεξανός σχεδιαστής λοιπόν, κυκλοφόρησε το Tom Ford Ocean Plastic Timepiece, ένα ρολόι που είναι 100% κατασκευασμένο από πλαστικό που αφαιρέθηκε από τους ωκεανούς –  για κάθε ρολόι αφαιρούνται 35 πλαστικά μπουκάλια – , το οποίο συνοδεύεται και από ανακυκλώσιμη συσκευασία.

tom ford

Παράλληλα με το λανσάρισμα του ρολογιού, ο Tom Ford ανακοίνωσε το Tom Ford Plastic Innovation Prize, ένα βραβείο καινοτομίας ύφους 1 εκατ. δολαρίων, το οποίο έγινε σε συνεργασία με την 52HZ και θα απονεμηθεί σε αυτόν που θα μπορέσει να αντικαταστήσει το λεπτό πλαστικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι πολυσακούλες, οι οποίες συμβάλλουν ακόμα πιο πολύ στην ρύπανση του περιβάλλοντος. Ο νικητής θα λάβει το βραβείο το 2022 και έως το 2025 θα πρέπει να φέρει το προϊόν στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Tom Ford: “Η αειφορία είναι ένα βασικό ζήτημα στη ζωή μας αυτή τη στιγμή. Με κάθε 1.000 ρολόγια Ocean Plastic που παράγουμε και πουλάμε, αφαιρούμε μόνιμα και αποτρέπουμε την είσοδο 222 κιλών πλαστικών απορριμμάτων στον ωκεανό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε ότι εκτός από το γεγονός ότι φοράτε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, αναλαμβάνετε επίσης άμεση δράση για τη βελτίωση του πλανήτη.”

tom ford

Πρόκειται για ένα απίστευτα ανθεκτικό και υπέροχα φτιαγμένο ρολόι, το οποίο είναι μια έκδοση της συλλογής 002 Timepiece που κυκλοφόρησε ο Tom Ford την άνοιξη του 2019. Είναι διαθέσιμο στις μπουτίκ Tom Ford παγκοσμίως και online στο tomford.com. Η τιμή του ανέρχεται σε 995 δολάρια.


Διαβάστε επίσης: Δύο ισχυρά καταδυτικά ρολόγια με αντοχή σε βάθος 4.000 μέτρων!

Share.

Comments are closed.