Ένα πανέμορφο ρολόι αφιερωμένο στην ιαπωνική φιλοσοφία wabi-sabi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H μάρκα custom ρολογιών UNDONE και η εταιρεία Simple Union με έδρα το Χονγκ Κονγκ που ειδικεύεται στις χειροποίητες κατασκευές, συνεργάστηκαν για ένα ρολόι περιορισμένης έκδοσης προς τιμήν της ιαπωνικής φιλοσοφίας wabi-sabi, η οποία υμνεί την απλότητα, τόσο σε επίπεδο αισθητικής, όσο και σε επίπεδο νοοτροπίας και στάσης ζωής.

Οι δύο μάρκες συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2019 και κυκλοφόρησαν ένα ρολόι που συνδύαζε την εκτίμηση τους για την ιαπωνική παράδοση και δεξιοτεχνία, ενώ πέρυσι δημιούργησαν ένα ρολόι που ήταν μια περιορισμένη έκδοση 300 τεμαχίων και εξαντλήθηκε σε μόλις 48 ώρες.

Τώρα οι δύο μάρκες αποφάσισαν να επιστρέψουν με ακόμα ένα πανέμορφο ρολόι που εκφράζει την εκτίμηση τους για τις παραδοσιακές τεχνικές της Ανατολής. Το ρολόι διαθέτει έναν ιμάντα με παραδοσιακά μοτίβα Katazome που κατασκευάστηκε από υφάσματα boro, τα οποία είναι τα παραδείγματα μιας ξεχασμένης ιαπωνικής τέχνης που ξεκίνησε την εποχή Meiji στα τέλη του 1800, και ένα λευκό καντράν που συνδυάζει την αισθητική της παραδοσιακής ιαπωνικής κεραμικής με την ωρολογοποιία.

Το ρολόι, το οποίο ονομάζεται Sometsuke, διαθέτει διάταξη Kyoto στο λευκό καντράν, οι ενδείξεις του δηλαδή είναι ένα μείγμα από αραβικούς αριθμούς, μπατόν και ιαπωνικούς χαρακτήρες (Kanji). Το ρολόι διαθέτει επίσης το λογότυπο της Simple Union στη θέση 12 και την ονομασία της UNDONE στην θέση 6.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι η σχισμή που υπάρχει πάνω στο καντράν και αποκαλύπτει ένα μέρος του αυτόματου μηχανισμού, η οποία είναι μια αναφορά στο Kintsugi που αποτελεί την τέχνη του να αποδέχεσαι και να προσεγγίζεις την καταστροφή ή με άλλα λόγια αποτελεί το μάθημα που μπορεί να μας διδάξει η ανατολική φιλοσοφία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ζημιά, την ατέλεια, το απλό και το ανεπιτήδευτο.

Το UNDONE x Simple Union: Sometsuke Limited Edition διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 37 mm, η οποία είναι αδιάβροχη στα 50 μέτρα, κρύσταλλο από ζαφείρι στο καντράν και στην πλάτη της κάσας, και τον αυτόματο ιαπωνικό μηχανισμό SII NH71 που χτυπάει με συχνότητα 3Hz και προσφέρει απόθεμα ισχύος 41 ωρών.

Το UNDONE x Simple Union: Sometsuke είναι μια περιορισμένη έκδοση 300 τεμαχίων και έχει λιανική τιμή 488 δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της UNDONE εδώ.


Διαβάστε επίσης: Δείτε πως μπορείτε να μεταμορφώσετε εύκολα το ρολόι σας

Share.

Comments are closed.