Ένα Rolex Submariner που αντανακλά την μαγεία του σύμπαντος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τελευταίο project του ελβετικού ανεξάρτητου εργαστηρίου ωρολογοποιίας Artisans de Genève, το οποίο ειδικεύεται στην αναπροσαρμογή ρολογιών γνωστών οίκων για ιδιώτες, είναι ένα ένα custom Rolex Submariner 116610 που φέρει τον τίτλο “Heart of Namibia”.

Αυτό το εκλεπτυσμένο κομμάτι, το οποίο δανείζεται το όνομά του από τη Ναμίμπια στη Νότια Αφρική, διαθέτει καντράν που είναι κατασκευασμένο από μια πραγματική πέτρα μετεωρίτη που βρέθηκε στην ομώνυμη περιοχή. Η πέτρα αυτή, η οποία έχει κοπεί και τελειοποιηθεί σε πάχος μόνο 0,3 mm, υποβλήθηκε σε χημική επεξεργασία για να αποκαλυφθούν τα φυσικά σχέδια και οι ραβδώσεις.

Artisans de Genève

Στο καντράν τοποθετήθηκε επίσης και μία ένδειξη με τις φάσεις της σελήνης στις 6 η ώρα, η οποία έχει ως πρωταγωνιστή έναν έναστρο ουρανό από αβεντουρίνη και ένα φεγγάρι από φίλντισι. Η επιπλοκή αυτή αποτελείται από 28 εξαρτήματα και είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητη από τους τεχνίτες του εργαστηρίου.

Artisans de Genève

Ένα νέο κεραμικό ένθετο Dark Night Blue στην στεφάνη συμπληρώνει τους νέους χρωματικούς συνδυασμούς του ρολογιού, του οποίου ορισμένα τμήματα είναι χαραγμένα με λέιζερ για να του προσδώσουν ένα κοκκώδες εφέ. Το αρχικός μηχανισμός 3135 της Rolex έχει διατηρηθεί, αλλά είναι πλέον εξοπλισμένος με έναν custom ρότορα από λευκό χρυσό σε συνδυασμό με ένα ένθετο μετεωρίτη.

Artisans de Genève

“Πάντα με γοήτευαν οι επιπλοκές των ρολογιών. Αντιπροσωπεύουν πολύ περισσότερα από τις απλές πρόσθετες λειτουργίες σε ένα ρολόι, είναι η ίδια η ουσία της ωρολογιακής τέχνης. Ανάμεσά τους, η φάση της σελήνης είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ποιητικές και σαγηνευτικές. Αυτό που με ελκύει περισσότερο είναι το πώς συνδέει την τέχνη της ωρολογοποιίας με το σύμπαν. Πριν από μερικά χρόνια, η Artisans de Genève ενσωμάτωσε τη φάση της σελήνης σε ένα μοντέλο ρολογιού που φοράω καθημερινά. Αυτό με ενέπνευσε να ξεκινήσω τη δική μου ωρολογιακή περιπέτεια. Ήθελα να πάω ακόμα παραπέρα, και οι τεχνίτες της Artisans de Genève που πρότειναν την επιλογή ενός καντράν μετεωρίτη και μιας φάσης σελήνης που συνδυάζει πέτρα αβεντουρίνης και φίλντισι. Αυτό το μοναδικό κομμάτι αντανακλά την ομορφιά και τη μαγεία του σύμπαντος στον καρπό μου”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ρολογιου.

Το “Heart of Namibia Submariner” κόστισε 34.520 ελβετικές λίρες για να ολοκληρωθεί. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Artisans de Genève εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα απίστευτο Patek Philippe Nautilus που κόστισε 86.000 ευρώ!

Share.

Comments are closed.