Ένα πολύ όμορφο και προσιτό καταδυτικό ρολόι από την Mido

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η συλλογή Ocean Star της Mido γεννήθηκε το 1944 με έμπνευση τον φάρο Europa Point που ορθώνεται προς το στενό του Γιβραλτάρ, ο οποίος αποπνέει ισχύ, ασφάλεια και αξιοπιστία, και φυσικά καθοδηγεί την ανθρωπότητα στο ταξίδι της για την κατάκτηση των ωκεανών.

Ένα από τα πιο σπουδαία και ιδιαίτερα ρολόγια αυτής της οικογένειας καταδυτικών ρολογιών, είναι το Ocean Star Skin Diver Watch “Powerwind 1000” που κυκλοφόρησε το 1961, το οποίο θεωρείται αρκετά συλλεκτικό, καθώς είχε μια περιστρεφόμενη στεφάνη που συνδυαζόταν με ένα πολύχρωμο καντράν. Πρόσφατα η μάρκα αποφάσισε να επαναφέρει το vintage μοντέλο, κυκλοφορώντας το Ocean Star Decompression Timer 1961 Limited Edition.

Πρόκειται ένα σύγχρονο ρολόι, το οποίο είναι αρκετά τολμηρό και σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα, ωστόσο έχει κάποια χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό, όπως ο μοναδικός χαρακτήρας, η χαμηλή τιμή και η εξαιρετική ποιότητα.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, η κάσα του ρολογιού από ανοξείδωτο ατσάλι έχει διάμετρο 40,5 mm και συνδυάζεται με μια μονόδρομη στεφάνη με κλίμακα 60 λεπτών τυπωμένη πάνω σε ένα ένθετο από μαύρο αλουμίνιο. Το μαύρο καντράν διαθέτει έναν χρωματιστό πίνακα αποσυμπίεσης και φωσφορίζοντες δείκτες και ενδείξεις.

Στο εσωτερικό του ρολογιού χτυπά ο Mido Caliber 80 (με βάση τον ETA C07.621), ένας αυτόματος μηχανισμός που αναπτύχθηκε από την Swatch Group προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε πιο προσιτά ρολόγια. Έχει εξαιρετική ακρίβεια, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος έως και 80 ώρες.

Το Mido Ocean Star Decompression Timer 1961 συνοδεύεται από ένα μπρασελέ “Milanese” από ανοξείδωτο ατσάλι και δύο δερμάτινους ιμάντες. Είναι μια περιορισμένη έκδοση 1.961 τεμαχίων και κοστίζει 1.150 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Mido εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η Panerai μόλις κυκλοφόρησε ένα σκληροτράχηλο καταδυτικό ρολόι περιορισμένης έκδοσης

Share.

Comments are closed.