Ένα πολύ ιδιαίτερο ρολόι για τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν από δύο χρόνια τα ηνία της Breitling ανέλαβε ο Georges Kern, τέως διευθύνων σύμβουλος της IWC. Αυτή η αλλαγή ηγεσίας έφερε και αλλαγή στην πορεία της μάρκας που είναι διάσημη για τους χρονογράφους της και τους δεσμούς της με την αεροπορία.

Πρόσφατα, ο πολυτελής Ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας πρόσθεσε την λειτουργία split-seconds (rattrapante) σε μια χρυσή έκδοση ενός μοντέλου της σειράς Navitimer, το οποίο ονομάστηκε Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45, ενθουσιάζοντας όλους τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η rattrapante είναι μια σπάνια λειτουργία που επιτρέπει την μέτρηση ενδιάμεσων διαστημάτων. Πρόκειται στην ουσία για ένα ρολόι με δύο ξεχωριστές λειτουργίες στοπ, στο οποίο υπάρχουν δύο δείκτες δευτερολέπτων. Ο ένας κινείται συνέχεια ενώ ο άλλος μπορεί να ακολουθήσει, να σταματήσει ή να επιστρέψει στο μηδέν.

Το ρολόι διαθέτει μια χρυσή κάσα 18 καρατιών με διάμετρο 45mm και ένα κομψό γκρι καντράν. Οι δείκτες και οι ενδείξεις έχουν επικάλυψη Super-LumiNova για μέγιστη αναγνωσιμότητα, ενώ στο εσωτερικό του χτυπάει ο in-house μηχανισμός Manufacture Caliber 01, ο οποίος προσφέρει ενεργειακή αυτονομία που ξεπερνά τις 70 ώρες και – όπως όλα τα ρολόγια της Breitling – διαθέτει πιστοποίηση χρονομέτρου από την COSC.

Το Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45 είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα, συνοδεύεται από έναν δερμάτινο ιμάντα με πόρπη και το κόστος του ανέρχεται στα 27.160 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.


Διαβάστε επίσης: 5 πανέμορφα ρολόγια που κοστίζουν λιγότερο και από το γέμισμα του ρεζερβουάρ!

Share.

Comments are closed.