Ένα πανέμορφο ρολόι από την Zenith που είναι αφιερωμένο σε έναν ξεχασμένο “ήρωα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά τον εορτασμό των 50 χρόνων του θρυλικού El Primero της Zenith πέρυσι, ο οποίος ήταν ο πρώτος ολοκληρωμένος αυτόματος χρονογράφος στον κόσμο και λειτουργούσε σε υψηλή συχνότητα 36.000 ταλαντώσεων ανά ώρα, ο ελβετικός οίκος παρουσίασε μια νέα μυστηριώδη εκδοχή του πρώτου ρολογιού που φιλοξένησε τον περίφημο μηχανισμό χρονογράφου El Primero, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως El Primero A384.

To A384 ήταν μέρος της εναρκτήριας σειράς των τριών ρολογιών που διέθεταν τον El Primero και παράχθηκε από το 1969 έως το 1972. Πέρυσι, η Zenith παρουσίασε μια πιστή αναβίωση εκείνου του χρονογράφου, ακριβέστατη μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια, και πρόσφατα αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια γκρι ματ έκδοση του.

Ο λόγος για το Zenith Chronomaster Revival El Primero A384 Shadow, το οποίο διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 37 mm που είναι κατασκευασμένη από εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ τιτάνιο. Το καντραν του ρολογιού είναι μαύρο, ενώ οι χρονογράφοι έχουν γκρι απόχρωση. Οι δείκτες και οι ενδείξεις έχουν επικάλυψη Super-LumiNova SLN C1 για μέγιστη αναγνωσιμότητα.

Το ρολόι διαθέτει θολωτό κρύσταλλο από ζαφείρι και έχει αντοχή στο νερό στα 50 μέτρα. Στο εσωτερικό του χτυπά ο εμβληματικός μηχανισμός Caliber 4061, ο οποίος προσφέρει 50 ώρες απόθεμα ισχύος και είναι εμφανής από το πίσω μέρος της κάσας.

Το Zenith Chronomaster Revival El Primero A384 Shadow συνοδεύεται από ένα λουράκι από καουτσούκ με ανάγλυφο εφέ Cordura και η τιμή του είναι 8.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Zenith εδώ.


Διαβάστε επίσης: Τα 5 καλύτερα ρολόγια της Omega που φόρεσε ο James Bond

Share.

Comments are closed.