Ένα μοναδικό IWC δημοπρατήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O οίκος Sotheby’s έβγαλε σε δημοπρασία ένα μοναδικό κομμάτι του ελβετικού οίκου IWC Schaffhausen. Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Antoine de Saint Exupéry”, με κάσα κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18Κ, δημοπρατήθηκε για το ποσό των 30.000 ελβετικών φράγκων και η IWC Schaffhausen θα δωρίσει τα έσοδα στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint Exupéry, για να στηρίξει το έργο του Association Arrimage.

Μέσα από πολυάριθμα projects, το ίδρυμα αυτό διοργανώνει πρωτοποριακά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά με προβλήματα όρασης να αποκτήσουν πρόσβαση για πρώτη φορά στις πρωτότυπες εικονογραφήσεις του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry, διδάσκοντας τους πώς να αντιλαμβάνονται τις ζωγραφιές χρησιμοποιώντας την αφή τους.

Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Antoine de Saint Exupéry” Unique Piece διαθέτει ετήσιο ημερολόγιο, το οποίο αναγνωρίζει τις ημέρες που διαθέτει ο κάθε μήνας και χρειάζεται ρύθμιση μόνο μια φορά το χρόνο, στο τέλος Φεβρουαρίου. Διαθέτει τον in-house μηχανισμό 52850, με σύστημα αυτόματου κουρδίσματος Pellaton φτιαγμένο από κεραμικά μέρη, ο οποίος προσφέρει ενεργειακή αυτονομία επτά ημερών.

Από το διαφανές καπάκι από κρύσταλλο ζαφειριού μπορεί κανείς να θαυμάσει το μηχανισμό, το σχήμα του οποίου είναι εμπνευσμένο από το Lockheed P-38 Lightning, το αεροπλάνο με το οποίο πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση ο Antoine de Saint-Exupéry. Τόσο το καντράν σε χρώμα καφέ όσο και το καφέ λουράκι από δέρμα του ιταλικού οίκου Santoni, θυμίζουν τις στολές αεροπορίας που φορούσε ο Γάλλος πιλότος και οι σύγχρονοί του πιλότοι.

Η δημοπρασία στη Γενεύη ήταν η έκτη που πραγματοποίησε η IWC σε συνεργασία με τη Sotheby’s Geneva. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο σημαντικό έργο του Ιδρύματος Νέων Antoine de Saint-Exupéry – έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που δουλεύει ακατάπαυστα στοχεύοντας να βελτιώνει την καθημερινότητα παιδιών με δυσκολίες και να τα βοηθά για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share.

Comments are closed.