H Shinola, ο οίκος ωρολογοποιίας με βάση το Ντιτρόιτ, μόλις πρόσθεσε ένα νέο μπρονζέ καταδυτικό ρολόι στην Monster συλλογή του, το οποίο παίρνει έμπνευση από τους παράνομους εισαγωγείς ρουμιού από τον Καναδά στο Ντιτρόιτ, κατά την διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική του ’20 και του ’30.

Το Bronze Monster είναι ένα όμορφο ρολόι με μια μπρούτζινη κάσα 43 mm που έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει μια μοναδική πατίνα στην επιφάνεια του με την πάροδο του χρόνου. Το πίσω μέρος της κάσας διαθέτει μια πλάκα από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ στο μπροστινό της μέρος συναντάμε ένα μαύρο καντράν με δείκτες και ενδείξεις με επικάλυψη Super-LumiNova και ένα παραθυράκι με την ημερομηνία στην θέση 4.

Το ρολόι έχει αντίσταση στο νερό στα 300 μέτρα, διαθέτει κρύσταλλο ζαφειριού, ενώ στο εσωτερικό του χτυπάει ένας αυτόματος μηχανισμός SW200-1 από την ελβετική εταιρεία Sellita, ο οποίος υπάρχει και στα υπόλοιπα μοντέλα της Monster συλλογής. Το Bronze Monster συνοδεύεται από δύο ιμάντες, έναν καφέ δερμάτινο και έναν νάιλον σε χακί χρώμα.

Είναι ένα σκληρό καταδυτικό ρολόι, το οποίο αντικατοπτρίζει πλήρως το εργατικό ήθος των παρανομων εισαγωγέων ρουμιού, οι οποίοι μετέφεραν το παράνομο αλκοοόλ μέσω καραβιών από τον Καναδά στο Ντιτρόιτ, ακολουθώντας την διαδρομή Μίτσιγκαν-Οντάριο. Πολλοί από αυτούς τους λαθρεμπόρους ήταν ντόπιοι ψαράδες που ήταν εξοικειωμένοι με το νερό και χρησιμοποίησαν τη ναυτική τους τεχνογνωσία για να βγάλουν κέρδος κατά την διάρκεια της Πότοαπαγόρευσης.

Το εντυπωσιακό αυτό καταδυτικό ρολόι που τιμά τους “ήρωες” που διοχέτευαν με αλκοόλ τα παράνομα μπαρ την δεκαετία του ’20 στην Αμερική, θα είναι διαθέσιμο από τις 6 Νοεμβρίου στα καταστήματα Shinola και στο επίσημο site της εταιρείας Shinola.com.


Διαβάστε επίσης: Τα τρία καλύτερα bronze ρολόγια που είδαμε φέτος