Ένα απίστευτο ρολόι από την Blancpain για τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά πέφτει για το 2021 στις 12 Φεβρουαρίου, εισάγοντας μας στο έτος του λευκού μεταλλικού Βουβαλιού, ένα έτος που θα εκπνεύσει στις 30 Ιανουαρίου 2022. Η Blancpain τιμά την περίσταση με το νέο Traditional Chinese Calendar, ένα αριστούργημα της υψηλής ωρολογοποιίας, το οποίο συνδυάζει τις ενδείξεις του Κινεζικού ημερολογίου με στοιχεία από το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Το ρολόι διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 45 mm από πλατίνα ή ροζ χρυσό 18 κατατίων, και κομψό καντράν από σμάλτο Grand Feu στην απόχρωση του λευκού, το οποίο δεν απεικονίζει το ζώο που αντιπροσωπεύει την χρονιά – κάτι που συνηθίζεται από άλλους οίκους – αλλά έναν συνδυασμό από ενδείξεις αφιερωμένες στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

Δεδομένου του όγκου των πληροφοριών που υπάρχουν στο άψογο λευκό καντράν, υπάρχει μια ευχάριστη συμμετρία που δεν μπερδεύει τον θεατή. Ξεκινώντας με τις λιγότερο σύνθετες ενδείξεις, το Traditional Chinese Calendar διαθέτει ρωμαϊκούς αριθμούς από πλατίνα ή ροζ χρυσό και sage-leaf δείκτες στην αντίστοιχη απόχρωση. Το Γρηγοριανό ημερολόγιο είναι τοποθετημένο περιμετρικά του καντράν και η αντίστοιχη ημερομηνία υποδεικνύεται από έναν μπλε δείκτη, ενώ οι παραδοσιακές φάσεις της σελήνης είναι τοποθετημένες σε ένα παραθυράκι πάνω από την θέση 6.

Όσον αφορά τα στοιχεία από το κινεζικό ημερολόγιο, υπάρχει ένα παραθυράκι στην θέση 12 που απεικονίζει τον μεταλλικό Βούβαλο, το οποίο είναι ένα ζώδιο δικαιοσύνης, ηθικής, καλών συνηθειών, πατριαρχίας, δομής και τάξης, σεβασμούς προς τους άλλους, σκληρής δουλειάς και αποφασιστικότητας. Κάτω από το παραθυράκι υπάρχει ένα υποκαντράν με έναν κύκλο 24 ωρών, οι οποίες απεικονίζονται με διάφορα κινεζικά σύμβολα.

Το δευτερεύον καντράν στις 9 η ώρα φιλοξενεί τους σεληνιακούς μήνες του κινεζικού ημερολογίου, ενώ ένα τρίτο δευτερεύον καντράν στις 3 η ώρα δείχνει τα πέντε στοιχεία της φύσης (ξύλο, γη, φωτιά, νερό και μέταλλο) και τα δέκα ουράνια στελέχη σε έναν κύκλο δέκα ετών με το σχέδιο yin και yang στο κέντρο του.

Στο εσωτερικό της κάσας υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός 3638, ο οποίος προσφέρει ένα εκπληκτικό απόθεμα ισχύος 7 ημερών (168 ώρες) χάρη στη χρήση τριών βαρελιών. Ο μηχανισμός αποτελείται από 464 εξαρτήματα, χτυπα με συχνότητα 4Hz και είναι εξοπλισμένος με ελατήριο ρυθμιστή από πυρίτιο. Από το πίσω μέρος της κάσας είναι εμφανής ο ρότορας, ο οποίος είναι διακοσμημένος με ροζ ρουμπίνια Μαγαδασκάρης και χαραγμένο τον μεταλλικό βούβαλο.

Η έκδοση από πλατίνα του Traditional Chinese Calendar περιορίζεται σε 50 κομμάτια, ενώ η έκδοση από ροζ χρυσό δεν είναι περιορισμένη. Η τιμή του ρολογιού δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, αλλά αναμένεται να φτάσει τα 80.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην Blancpain εδώ.


Διαβάστε επίσης: Δύο πανέμορφα ρολόγια από την OMEGA για φιλανθρωπικό σκοπό

Share.

Comments are closed.