Ένα απίστευτο ρολόι 360.000 δολαρίων αφιερωμένο στο “Scarface”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας Jacob & Co., ο οποίος έγινε γνωστός την δεκαετία του 2000, καθώς προμήθευε πανάκριβα και ενίοτε αμφιλεγόμενης αισθητικής ρολόγια σε διάσημους αστέρες της αμερικανικής ραπ σκηνής και όχι μόνο, αποφάσισε να πάει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο, δημιουργώντας ένα ρολόι αφιερωμένο στην ταινία “Scarface”.

Η Jacob & Co. συνεργάστηκε με την Universal Pictures, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και άλλων στοιχείων της διάσημης ταινίας, και δημιούργησε δύο εκδόσεις ενός εξαιρετικά περίπλοκου ρολογιού, το οποίο – με το πάτημα ενός κουμπιού – παίζει το soundtrack του Scarface, Bolivia Theme.

Στο επικό γκανστερικό φιλμ του Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο Αλ Πατσίνο έδωσε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες ερμηνείες του ως ο “βασιλιάς της κοκαΐνης” Τόνι Μοντάνα, συγκλονίζοντας τα ακροατήρια και τους κριτικούς. Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 1983 και ήταν προσαρμοσμένο ριμέικ της ταινίας “Scarface: The Shame of the Nation” που κυκλοφόρησε το 1932. Για την εποχή της, η ταινία έλαβε πολύ υψηλά κέρδη παρά (ή ίσως λόγω) τις σκηνές βίας και των ναρκωτικών.

Στο Opera Scarface, ο οίκος ενσωμάτωσε αρκετές λεπτομέρειες από την ταινία, όπως μια μικρογραφία της αφίσας της ταινίας με τον Τόνι Μοντάνα και το λογότυπο Scarface. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ενεργοποιούνται οι δύο κύλινδροι μουσικού κουτιού που υπάρχουν στο καντράν και ακούγεται το soundtrack της ταινίας.

Το ρολόι διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 49 mm, μια κορώνα σε σχήμα βιολιού, τριπλό άξονα turbillon και έναν μηχανισμό που αποτελείται από 658 μέρη. Ένα μαύρο λακαρισμένο πιάνο με ουρά είναι τοποθετημένο διαγώνια, απέναντι από την αφίσα Scarface, και τα πλήκτρα του κινούνται όταν παίζει η μουσική. Μια μικροσκοπική κόκκινη υδρόγειος σφαίρα βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του καντράν, και έχει πάνω της γραμμένη με χρυσά γράμματα την φράση “The World is Yours”. Μία αντίστοιχη υδρόγειος σφαίρα, βρισκόταν και στην είσοδο του τεράστιου αρχοντικού του Μοντάνα στο Μαϊάμι.

Η Jacob & Co. συνεργάστηκε με την Universal Brand Development για να δημιουργήσει αυτό το απίστευτο ρολόι που διαθέτει ένα υψηλής αντοχής κρύσταλλο από ζαφείρι, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να το θαυμάσει από όλες τις πλευρές.

Το Jacob & Co Opera Scarface διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μια από ροζ χρυσό 18Κ και μια από μαύρο τιτάνιο Diamond Like Carbon (DLC). Μόνο 88 κομμάτια απο κάθε έκδοση θα κατασκευαστούν. Η τιμή της έκδοσης από ροζ χρυσό κοστίζει 360.000 δολάρια, ενώ η μαύρη έκδοση 330.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμαστείτε! Ο “Σημαδεμένος” επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη!

Share.

Comments are closed.