Είδαμε το Rolex του Σπάικ Λι και μας… έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο διάσημος σκηνοθέτης Σπαικ Λι και ένας από τους πιο cool τύπους του Χόλιγουντ, εκτός από τις ταινίες του, είναι γνωστός για το μοναδικό του στυλ, την αγάπη του για τους Νιου Γιορκ Νικς και το εξαιρετικό του γούστο στα ρολόγια.

O Σπάικ Λι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τα ρολόγια της Rolex και συνεργάστηκε με την Artisans de Genève, το γνωστό ελβετικό εργαστήριο ωρολογοποιίας που ειδικεύεται στην αναπροσαρμογή ρολογιών γνωστών οίκων.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 2017 και αφορούσε την εξατομίκευση ενός Rolex Daytona 116520 που ονομάστηκε “Cool Hand Brooklyn” από την αγαπημένη ταινία του Σπάικ Λι με πρωταγωνιστή τον Πολ Νιούμαν. Σύμφωνα με το εργαστήριο, η προσπάθεια εξατομίκευσης ενός κομματιού που θα σέβεται τους αυστηρούς κώδικες της ελβετικής ωρολογοποιίας, ενώ ταυτόχρονα θα παραμένει μοναδικό, μοντέρνο και καινοτόμο, δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Τελικά τα κατάφεραν, δημιουργώντας ένα custom ρολόι που διέθετε τα αγαπημένα χρώματα του Λι – μπλε και πορτοκαλί – στο καντράν, την στεφάνη, τα μπουτόν και τον custom ρότορα, που ήταν ορατός από την πλάτη της κάσας.

Όπως φαίνεται ο Λι ήθελε επιπλέον αλλαγές στο μοναδικό αυτό κομμάτι, και το επέστρεψε στο εργαστήριο για την σκελετοποίηση του καντράν, του μηχανισμού και του ρότορα. Τριάντα ωρολογοποιοι του Artisans de Genève εργάστηκαν πάνω στο ρολόι, για πολλούς μήνες, και το αποτέλεσμα ήταν φυσικά άψογο.

Το “Cool Hand Brooklyn” διαθέτει πλέον μπλε ματ skeleton καντράν, το οποίο περιλαμβάνει μόνο έναν κεντρικό και τρεις μικρότερους δακτύλιους με πορτοκαλί ενδείξεις, αποκαλύπτοντας τον τροποποιημένο αυτόματο μηχανισμό 4130 της Rolex. Το ρολόι διαθέτει επίσης στεφάνη με μπλε κεραμικό ένθετο και custom ρότορα με το μονόγραμμα “BKLYN”.

“Η καριέρα μου ήταν το έργο της ζωής μου και προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι”, λέει ο Σπάικ Λι. “Η τεμπελιά δεν είναι επιλογή – η επιτυχία θέλει καρδιά και συνεχή προσπάθεια. Αυτό προσπαθώ να διδάξω στους μαθητές μου: πρέπει να δουλέψεις, να δουλέψεις και μετά να δουλέψεις περισσότερο. Ακριβώς αυτό κάνουν οι master ωρολογοποιοί, εργαζόμενοι εκατοντάδες ώρες για να επιτύχουν ένα επίπεδο αριστείας, συνεχίζουν ωστόσο να ξεπερνούν τον εαυτό τους. Όταν κοιτάζω τη δουλειά τους στον καρπό μου, νιώθω πολύ αγάπη και σεβασμό για το ταλέντο τους.”


Διαβάστε επίσης: Ο Αντρέα Πίρλο πρόσθεσε ακόμα ένα απίστευτο Rolex στην συλλογή του!

Share.

Comments are closed.