Δείτε το νέο ρολόι της OMEGA για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εδώ και πολλά χρόνια η OMEGA είναι επίσημος χρονομετρητής των Ολυμπιακών Αγώνων, και συγκεκριμένα από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1932. Έχει συμμετάσχει 29 φορές στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση και αυτή η κληρονομιά πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το μέχρι το 2032, δηλαδή έναν ολόκληρο αιώνα από την πρώτη εκείνη φορά.

Ενώ οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες μεταφέρθηκαν και θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2021, αυτό δεν ισχύει ακόμη για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο Πεκίνο το 2022. Ένα χρόνο πριν από την έναρξη τους λοιπόν, η OMEGA παρουσίασε μια νέα συλλεκτική έκδοση, η οποία ονομάζεται Seamaster Diver 300M “Beijing 2022”.

Είναι το πρώτο ρολόι της OMEGA για φέτος που είναι αφιερωμένο σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση, και όπως συμβαίνει συνήθως, βασίζεται στην σειρά Seamaster, και συγκεκριμένα στο δημοφιλές μοντέλο Seamaster Diver 300M.

Από τεχνικής άποψης, το νέο Seamaster Diver 300M “Beijing 2022” Special Edition διαθέτει τις ίδιες διαστάσεις, αλλά και τις ιδιότητες του Seamaster Diver 300M James Bond Limited Edition, με τις ενημερώσεις να είναι εμφανείς στο καντράν και την στεφάνη.

Διαθέτει κάσα 42 mm από ανοιξείδωτο ατσάλι με βουρτισμένες και γυαλισμένες επιφάνειες, αλλά και τις χαρακτηριστικές προεξοχές, βιδωτή κορώνα και βαλβίδα διαφυγής ηλίου στην θέση 10, και αντοχή στο νερό στα 300 μέτρα. Αυτό που είναι διαφορετικό στο ρολόι είναι η στεφάνη, η οποία είναι από τιτάνιο βαθμού 5 και διαθέτει καταδυτική κλίμακα 60 λεπτών, αλλά και το καντράν, το οποίο εξακολουθεί να είναι κατασκευασμένο από κεραμικό ZrO2 και διατηρεί το εμβληματικό κυμματιστό μοτίβο, ωστόσο έχει ένα νέο χρώμα και είναι διακοσμημένο με sunray μοτίβο.

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στο καντράν είναι ότι οι ενδείξεις 2, 4, 8, 10 και 12, διαθέτουν τα χρώματα των πέντε κύκλων των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, οι δείκτες και ένδείξεις στο καντράν έχουν επικάλυψη Super-LumiNova και το παραθυράκι της ημερομηνίας είναι τοποθετημένο στην θέση 6.

Το ρολόι συνοδεύεται από ένα στιβαρό μπασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι με βουρτσιμένες και γυαλισμένες επιφάνειες, το οποίο διάθετει πτυσσόμενο κούμπωμα με δυνατότητα επέκτασης. Άλλη μια σημαντική ενημέρωση, είναι η διακόσμηση της κάσας στο πίσω μέρος με το έμβλημα των Ολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων του Πεκίνου 2022.

Στο εσωτερικό της η κάσα φιλοξενεί τον Omega Co-Axial Master Chronometer caliber 8800, ο οποίος χτυπά στα 3,5 Hz και αποθηκεύει έως και 55 ώρες αποθέμα ισχύος.

Το Omega Seamaster Diver 300M “Beijing 2022” Special Edition (ref. 522.30.42.20.03.001) είναι μια ειδική αλλά όχι περιορισμένη έκδοση. Θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο του 2021 και η τιμή του θα ανέρχεται σε 6.100 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η Omega αποκάλυψε την νέα γενιά του θρυλικού Speedmaster Moonwatch

Share.

Comments are closed.