Δείτε τα νέα ρολόγια “Save The Ocean” της Seiko σε συνεργασία με τον Φαμπιέν Κουστώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα ρολόγια “Save The Ocean” είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που ξεκίνησε το 2018 μεταξύ της Seiko και του εγγονού του διάσημου Γάλλου ωκεανογράφου Ζακ-Υβ Κουστώ, Φαμπιέν Κουστώ, ο οποίος είναι επίσης ωκεανογράφος και έχει αφιερώσει την ζωή του στο να ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους όσον αφορά την προστασία των ωκεανών, κάτι στο οποίο ο παππούς του υπήρξε πρωτοπόρος.

Μετά τα πρώτα μοντέλα ειδικής έκδοσης που κυκλοφόρησε η Seiko το 2018, αλλά και το 2019, φέτος επέστρεψε με μια τέταρτη συλλογή “Save The Ocean”, η οποία περιλαμβάνει δύο μοντέλα που βασίζονται σε δημοφιλή μοντέλα της μάρκας. Αξίζει να πούμε ότι μέρος των εσόδων από την πώληση των ρολογιών θα δοθούν στο Ocean Learning Center του Φαμπιέν.

Τα νέα “Save The Ocean” SRPF77 & SRPF79 είναι αναβαθμισμένες εκδόσεις των μοντέλων King Turtle and King Samurai που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Seiko. Τα ρολόγια προσφέρουν μεγαλύτερη αντίσταση χάρη στην χρήση αναβαθμισμένων υλικών, ενώ συνεχίζουν να διατηρούν τον σχεδιασμό των προκατόχων τους, με εξαίρεση το μπλε-γκρι καντράν και το νέο λουράκι από σιλικόνη.

The King Turtle “Save The Ocean” SRPF77

Το πρώτο μοντέλο της συλλογής διατηρεί την κλασική vintage εμφάνιση του King Turtle με την κορώνα στην θέση 4 και την βουρτσισμένη και γυαλισμένη κάσα με διάμετρο 45 mm. Όσον αφορά τις ενημερώσεις, έχει χρησιμοποιηθεί κρύσταλλος από ζαφείρι με μεγεθυντικό φακό στο παραθυράκι της ημερομηνίας, ένα μπλε-γκρι κυμματιστό μοτίβο στο καντράν και μια στεφάνη με πιο έντονες αυλακώσεις και μαύρο κεραμικό ένθετο.

Στο εσωτερικό της κάσας του ρολογιού φιλοξενείται ο αυτόματος μηχανισμός 4R36, ο οποίος χτυπά στα 3Hz και προσφέρει 41 ώρες απόθεμα ισχύος. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα και συνοδεύεται από ένα λουράκι από καουτσούκ που ταιριάζει με το χρωμα στο καντράν.

Η τιμή του The King Turtle “Save The Ocean” SRPF77 ανέρεται σε 610 ευρώ.

The King Samurai “Save The Ocean” SRPF79

Το δεύτερο μοντέλο της συλλογής “Save The Ocean” για το 2021 είναι το SRPF79, αυτή τη φορά με βάση το μοντέλο King Samurai. Η συνταγή είναι η ίδια όπως παραπάνω, δηλαδή το ρολόι διατηρεί τις ίδιες διαστάσεις (43,8 mm x 12,8 mm) με το King Samurai, με την διαφορά ότι έχει χρησιμοποηθεί κρύσταλλος από ζαφείρι με μεγεθυντικό φακό στο παραθυράκι της ημερομηνίας, ένα μπλε-γκρι κυμματιστό μοτίβο στο καντράν και μονόδρομη περιστρεφόμενη στεφάνη 60 λεπτών με μαύρο κεραμικό ένθετο.

Στο εσωτερικό της κάσας του ρολογιού φιλοξενείται ο αυτόματος μηχανισμός 4R35, ο οποίος χτυπά στα 3Hz και προσφέρει 41 ώρες απόθεμα ισχύος. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα και συνοδεύεται από ένα λουράκι από καουτσούκ που ταιριάζει με το χρωμα στο καντράν.

Η τιμή του The King Samurai “Save The Ocean” SRPF79 ανέρεται σε 610 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Seiko εδώ.


Διαβάστε επίσης: 4 στιβάρα ρολόγια από την Seiko που αξίζουν και το τελευταίο ευρώ!

Share.

Comments are closed.