Δείτε πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των Rolex το 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάθε χρόνο οι οίκοι ωρολογοποιίας επωφελούνται από το νέο έτος για να κυκλοφορήσουν τους ενημερωμένους τιμοκαταλόγους τους. Ένας από αυτούς τους οίκους είναι και η Rolex, η οποία, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, αύξησε τις τιμές των μοντέλων της για το 2023 (περίπου 7 έως 11% ανάλογα κυρίως με τα υλικά), με τα δίχρωμα μοντέλα Rolesor να είναι αυτά που επηρεάζονται περισσότερο.

Αυτή είναι η συνήθης πρακτική για τις περισσότερες βιομηχανίες, και δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας, είναι σαφές ότι το 2023 δεν επρόκειτο να δούμε συρρίκνωση των τιμών. Το κόστος παραγωγής αυξάνεται, κάτι που αποτυπώνεται πλέον στους τιμοκαταλόγους. Από την άλλη, όμως, η τάση για τον κλάδο της ωρολογοποιίας είναι εξαιρετικά θετική, δεδομένου ότι το 2022 υπήρχε ρεκόρ πωλήσεων.

Παρακάτω παρουσιάζεται ο τιμοκατάλογος της Rolex για το 2023 στην γαλλική αγορά (με τις τιμές σε ευρώ), ο οποίος περιλαμβάνει και τις τιμές των μοντέλων του οίκου που ίσχυαν τον Ιανουάριο του 2022.

Πριν δούμε αναλυτικά τις τιμές, υπάρχουν μερικές τάσεις που μπορούμε να εντοπίσουμε στον τιμοκατάλογο της Rolex για το 2023. Πρώτα απ ‘όλα, κατά μέσο όρο, τα περισσότερα ρολόγια παρουσιάζουν αύξηση περίπου 7 έως 8% σε ετήσια βάση, με λίγες εξαιρέσεις, όπως η συλλογή Yacht-Master II ή η πρόσφατη Air-King. Επίσης, υπάρχει διαφορά στις τιμές ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Το 2022, οι τιμές των ρολογιών από ανοξείδωτο ατσάλι επηρεάστηκαν περισσότερο, παρουσιάζοντας αύξηση περίπου 10 έως 11%, ενώ φέτος, φαίνεται ότι είναι η σειρά Rolesor (μοντέλα από ατσάλι και χρυσό), παρουσιάζει μία σημαντική αύξηση από την υπόλοιπη συλλογή – περίπου 11 έως 12%.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στον αναλυτικό τιμοκατάλογο Rolex 2023 ανά συλλογή.

Cosmograph Daytona

Submariner και Submariner Date

GMT-MASTER II

Sea-Dweller και Deepsea

Explorer 36 και Explorer II

Yacht-Master και Yacht-Master II

Milgauss, Air-King και Sky-Dweller

Datejust 41 και 36

Day-Date 40 και 36

Oyster Perpetual 41, 36, 34, 31 και 28


Διαβάστε επίσης: Νέα χρονιά, νέες τιμές για τα ρολόγια της Rolex

Share.

Comments are closed.