Δείτε γιατί πολλοί συλλέκτες έχουν σταματήσει να φορούν πολύτιμα ρολόγια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tους τελευταίους μήνες πολλοί συλλέκτες ρολογιών αφήνουν τα πολύτιμα κομμάτια που έχουν στην κατοχή τους στο σπίτι, καθώς φοβούνται πως αν τα φορούν δημοσίως ίσως πέσουν θύματα ληστείας.

Για παράδειγμα, ο Troy Barmore, διευθυντής επικοινωνίας της οργάνωσης συλλεκτών ρολογιών RedBar Group, αφήνει το Rolex Submariner που του δόθηκε από τον πατέρα του ως δώρο αποφοίτησης στο σπίτι, όταν πηγαίνει με το μετρό στο Μανχάταν.

“Σταμάτησα εντελώς να το φοράω στο μετρό. Όχι λόγω κάποιου συγκεκριμένου περιστατικού, απλώς λόγω μιας γενικευμένης αίσθησης ότι “δεν θέλω να επιστήσω την προσοχή στον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο” είχε δηλώσει.

Συνήθως φορά ένα από τα λιγότερο ακριβά ρολόγια που έχει στην συλλογή του, όπως έναν χρονογράφο από ανοξείδωτο ατσάλι Brew Watch Co. που πωλείται για 375 δολάρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί συλλέκτες αναζητούν αυτή τη στιγμή να ρολόι που είναι καλά σχεδιασμένο, αλλά, όπως το έθεσε, να είναι “λιγότερο επικίνδυνο σε ορισμένα περιβάλλοντα και λιγότερο επιδεικτικό”.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι πολλοί συλλέκτες ασφαλίζουν τα κομμάτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά πάντα φοβούνται μήπως πέσουν θύματα βίαιης ληστείας.

Όσον αφορά την επιλογή των ρολογιών από συγκεκριμένους οίκους, ο Marc Hajjar, ο διευθυντής της Hodinkee Insurance, η οποία παρουσιάστηκε από τον ιστότοπο που εστιάζει στο ρολόι το 2020, αναφέρει: «Αν κάποιος θέλει να κλέψει ένα ρολόι, θέλει να βεβαιωθεί ότι θα είναι σε θέση να το πουλήσει στη εύκολα στην μαύρη αγορά, έτσι οι μεγαλύτερες επωνυμίες συχνά υπόκεινται σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις». «Τα ρολόγια που είναι τα πιο αναγνωρίσιμα, τα ρολόγια που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, συχνά είναι αυτά που πέφτουν θύματα», προσθέτει.

Η συμβουλή του; «Να φοράτε ένα ρολόι που δεν είναι ακριβό και επιδεικτικό. Βασικά, οτιδήποτε κάνει αυτό που φοράτε λιγότερο αναγνωρίσιμο και πιο διακριτικό είναι μια πραγματικά καλή αφετηρία».

Ακόμη και ο Eugene Tutunikov, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μεταπώλησης πολυτελών ρολογιών SwissWatchExpo, προσέχει που θα φορέσει τα ρολόγια που έχει στην συλλογή του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένα ροζ χρυσό Audemars Piguet Royal Oak.

«Δεν αισθάνομαι άνετα να φοράω το A.P. μου σε ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ ή οπουδήποτε εκτός από το σπίτι ενός στενού φίλου για μια ιδιωτική εκδήλωση όπως ένα δείπνο», είπε. «Ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε είδε να μπαίνεις», σημείωσε, «ή τι θα συμβεί όταν φύγεις από το εστιατόριο ή πηγαίνεις στο γκαράζ».

Είπε ότι είχε την τάση να φοράει ρολόγια που αν και ήταν ομολογουμένως ακριβά – όπως ένα Rolex Sky-Dweller από ατσάλι και λευκό χρυσό – ήταν λίγο λιγότερο επιδεικτικά από κάποια άλλα ρολόγια του.

Ο κ. Tutunikov είπε επίσης ότι οι πωλήσεις ρολογιών πολυτελείας συνεχίζουν να είναι ραγδαίες, αλλά αναγνώρισε ότι πολλοί από τους πελάτες του είχαν ανησυχήσει για πιθανή κλοπή. «Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που φοβούνται να αγοράσουν ρολόγια με διαμάντια, ρολόγια που είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα, γιατί πραγματικά τραβούν την προσοχή σε πολλούς πιθανούς εγκληματίες», είπε.

Έχοντας αυτό κατά νου, τους τελευταίους μήνες έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην προσφορά ρολογιών που πωλούνται για 20.000 δολάρια ή λιγότερο, τα οποία δεν είναι υπερβολικά.


Διαβάστε επίσης: Τα 5 πιο δημοφιλή στυλ ρολογιών – Δες ποιο ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής σου

Share.

Comments are closed.