Δείτε γιατί μερικά ρολόγια κοστίζουν τόσα πολλά χρήματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα καλά ρολόγια είναι ακριβά, τα πολυτελή ρολόγια είναι πολύ ακριβά. Αυτό το ξέρουμε. Αυτό περιμένουμε άλλωστε. Αλλά δεν έχει σημασία πόσο νομίζετε ότι μπορεί να κοστίσει ένα αυτόματο ρολόι, καθώς υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω που περιμένει απλά να αποδείξει πόσο γελοίος είναι ο κόσμος της υψηλής ωρολογοποιίας. Δεν μιλάμε για μερικές χιλιάδες εδώ, ούτε καν για μερικές δεκάδες, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το θέμα είναι ότι δεν είναι δύσκολο να κατασκευάσει κανείς ένα ακριβό ρολόι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσει μερικές εκατοντάδες διαμάντια σε μια μεγάλη κάσα από χρυσό και είναι στον σωστό δρόμο. Είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η Backes & Strauss είναι συνήθως στην κορυφή του τιμοκαταλόγου, αλλά δεν εξετάζουμε αυτό σε αυτό το άρθρο.

Αντ ‘αυτού, θα μιλησούμε για τα ρολόγια που κοστίζουν ακριβά για την έξοχη ωρολογοποιία τους. Ξέρετε, τα ρολόγια που κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία γνώση από υψηλή ωρολογοποιία δεν μπορεί καν να φανταστεί ότι μπορεί να κοστίζουν τόσα χρήματα, καθώς σκέφτεται “Πως μπορεί μια μικρή συλλογή από γρανάζια και ελατήρια να εκτιμηθεί υψηλότερα από 500 χιλιάδες ευρώ;”

Η απλούστερη απάντηση είναι, φυσικά, ο χρόνος. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ρολόγια τείνουν να είναι εξαιρετικά ακριβή. Όχι τόσο ακριβή όσο το τηλέφωνό σας φυσικά, μην είστε ανόητοι, αλλά πολύ, πολύ ακριβή στον τομέα της ωρολογοποιίας.

Το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα ακριβό ρολόι. Οι στερεοτυπικές εικόνες των γέρων Ελβετών ανδρών που δημιουργούν τροχαλίες εξισορρόπησης σε εργαστήρια στις ελβετικές Άλπεις, δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ στο χέρι σας ένα ρολόι αυτόματης κίνησης σίγουρα θα ξέρετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

Οι άνθρωποι που κατασκευάζουν αυτούς τους μεγαλοπρεπείς in-house μηχανισμούς θα μπορούσαν να το κάνουν με κλειστά μάτια, στο πίσω μέρος ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, με τίποτα άλλο από ένα ζευγάρι ξυλάκια. Ο χρόνος τους είναι πολύτιμος. Οι εβδομάδες, αν όχι οι μήνες που ξοδεύουν σε ένα μόνο ρολόι ανεβάζει τον λογαριασμό.

Τεχνική μαγεία

Φυσικά, υπάρχει και η τεχνική μαγεία. Μπορεί να φαίνεται πιο αρχαϊκή από τις προβλέψεις του Νοστράδαμου, αλλα πολλοί σύγχρονοι οίκοι τείνουν στην τεχνολογία R & D ενός ακριβού ρολογιού. Τα περισσότερα ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας έχουν μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχουν γίνει διατριβές στην εφαρμοσμένη φυσική. Μπορεί να μην συνδέονται με το smartphone σας, αλλά απέχουν κατά πολύ από οποιοδήποτε ρολόι.

Σπάνια υλικά

Τα σπάνια υλικά παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο. Δεν εννούμε μόνο τον χρυσό και τον λευκόχρυσο, αλλά και τα προηγμένα σύνθετα υλικά στρατιωτικής ποιότητας, τους σεληνιακούς βράχους και τις κρυστάλλινες θήκες από ζαφείρι. Αν πρόκειται να μιλήσουμε για κάποιο υλικό που θεωρείται υπερβολικό, είναι πιθανότατα μέρος κάποιου ρολογιού.

Υψηλή ωρολογοποιία

Ας ελπίσουμε ότι αρχίζετε να έχετε λίγο καλύτερη εικόνα γιατί αυτές οι παράμετροι της υψηλής ωρολογοποίας είναι τόσο ακριβές. Μην ανησυχείτε αν όλα αυτά σας φαίνονται σαν δικαιολογίες. Το γεγονός είναι ότι αν έχετε τα χρήματα και θέλετε να αγοράσετε ένα ρολόι υψηλής ωρολογοποιίας, θα πληρώσετε αυτό το ποσό χωρίς να έχετε ανάγκη από δικαιολογίες. Εάν δεν το κάνετε, κανένα άρθρο δεν θα σας κάνει να εξοικονομήσετε χρήματα για να αποκτήσετε ένα.


Διαβάστε επίσης: Το νέο ρολόι του Μπαράκ Ομπάμα είναι από μια μάρκα που δεν έχετε ακούσει ποτέ!

Share.

Comments are closed.