Αυτό το ρολόι είναι η πιο προσιτή εναλλακτική στο Speedmaster της OMEGA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχουν ελάχιστα παραδείγματα ρολογιών των οποίων η σχεδίαση έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη για πάνω από 50 χρόνια, και ένα από αυτά είναι το Speedmaster της OMEGA, το οποίο είναι ένα απίστευτο παράδειγμα υψηλής ωρολογοποιίας.

Πολλοί είναι οι άντρες που θα ήθελαν ένα Omega Speedmaster στον καρπό τους, το πορτοφόλι τους ωστόσο δεν τους το επιτρέπει, με αποτέλεσμα να ψάχνουν εναλλακτικές στο διαδίκτυο. Μια από αυτές τις εναλλακτικές παρουσίασε ο ωρολογοποιός Dan Henry: τον χρονογράφο1962 με στυλ από την δεκαετία του ’60, ο οποίος αν και είναι εξαιρετικά προσιτός, δεν υστερεί σε ομορφιά και ποιότητα.

Μπορεί η ομώνυμη μάρκα του Dan Henry να ιδρύθηκε μόλις πριν λίγα χρόνια, ο ίδιος ωστόσο είναι ιδιαίτερα γνωστός στους κύκλους της ωρολογοποιίας, καθώς συλλέγει ρολόγια σχεδόν όλη του την ζωή. Πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα vintage κομμάτια της συλλογής του ως έμπνευση για την σύγχρονη μάρκα του, η οποία περιλαμβάνει ρολόγια που παίρνουν έμπνευση από μοντέλα που είτε είναι αδύνατο να βρεθούν, είτε κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο.

“Σκοπός μας είναι να φτιάχνουμε καθαρά vintage ρολόγια με μοντέρνες και πρακτικές κινήσεις σε λογική τιμή”, δήλωσε ο Henry, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είναι ηγέτης στην συγκεκριμένη αγορά και το έχει επιτύχει αποκλειστικά με την υποστήριξη συλλεκτών.

Όσον αφορά τον χρονογράφο 1962 του Henry, είναι αδύνατο να τον κοιτάξετε χωρίς να σκεφτείτε το Omega Speedmaster, με την διαφορά ότι διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 39 mm, που για πολλούς είναι το ιδανικό μέγεθος σε σχέση με τα 42 mm του Speedmaster Professional.

Η εφαρμογή και το φινίρισμα του 1962 είναι εξαιρετικά. Ο Henry είναι αδυσώπητος με τους συνεργάτες του κατά την διαδικασία κατασκευής, και αν τα ρολόγια δεν είναι τέλεια, δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Το ρολόι διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, μαύρη ταχυμετρική στεφάνη με χρυσές ενδείξεις, χρυσά μπουτόν, θολωτό αντιανακλαστικό κρύσταλλο, αντοχή το νερό στα 50 μέτρα, επίστρωση LumiNova® στους δείκτες και τις ενδείξεις και βιδωτό το πίσω μέρος της κάσας. Στο εσωτερικό του χτυπά ο μηχανισμός Seiko VK63 meca-quartz.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει μόλις 285 δολάρια, καθώς ο Henry δεν πληρώνει για μάρκετινγκ και επιλέγει να χρησιμοποιήσει αυτές τις αποταμιεύσεις για το κόστος ενός ρολογιού – περίπου το 50% του κόστους- με αποτέλεσμα οι αγοραστές του επωφελούνται.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα ρολόγια του Dan Henry είναι περιορισμένες εκδόσεις με βάση τον αριθμό του έτους: δηλ. Υπάρχουν μόνο 1.962 από αυτά τα παραδείγματα, οπότε αν ενδιαφέρεστε καλά θα κάνετε να βιαστείτε.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Dan Henry εδώ.


Διαβάστε επίσης: Τρία Omega Speedmaster που ξεχώρισαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια

Share.

Comments are closed.