Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλά εξωπραγματικά πράγματα να κυκλοφορούν, η τιμή των οποίων φτάνει τα όρια του φανταστικού για τους περισσότερους από εμάς, όπως το παρακάτω ημερολόγιο , το οποίο είναι το ιδανικό δώρο για κάθε λάτρη της υψηλής ωρολογοποιίας.

Πρόκειται για μια ειδική κατασκευή από πολυτελές ξύλο και μαύρη λάκα πιάνου, η οποία έχει διαστάσεις 1,25 x 1,77 x 0,28 μέτρα και περιλαμβάνει μια ιδιαίτερη συλλογή ρολογιών από την εταιρεία CHRONEXT με έδρα την Ελβετία, η οποία είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν premium μεταχειρισμένα ρολόγια.

Το Advent calendar – δηλαδή το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων – περιλαμβάνει 24 φωτιζόμενες “θυρίδες” με μια επιλογή από πολυτελή ρολόγια, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 1,25 εκατομμυρίων ευρώ – όλα επιμελημένα από την CHRONEXT.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της CHRONEXT, Philipp Mann, ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram για να παρουσιάσει το “ακριβότερο ημερολόγιο στον κόσμο”, αποκαλύπτοντας μερικά από τα ακριβά καλούδια που κρύβει μέσα του.

Μέχρι στιγμής, έχουν αποκαλυφθεί 3 από τα 24 πολυτελή ρολόγια: ένα Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked (ref. 15407ST.OO.1220ST.01), ένα Patek Philippe Nautilus «Four Dot» (ref. 3712 / 1A-001 ) και ένα A. Lange & Söhne Richard Lange Jumping Seconds (ref. 252.025). Εάν και τα υπόλοιπα ρολόγια είναι εξίσου πολυτελή και επιθυμητά με αυτά τα τρία, τότε είναι σίγουρο ότι θα είναι ένας συναρπαστικός Δεκέμβριος για όποιον αγοράσει αυτό το ημερολόγιο.

Το Royal Oak, το οποίο είναι το “πνευματικό παιδί” του θρυλικού σχεδιαστή ρολογιών Gérald Genta. Αυτό το παράδειγμα, διαθέτει μια κάσα 41mm από ανοξείδωτο ατσάλι και ένα skeleton καντράν που αποκαλύπτει την περίπλοκη αυτόματη κίνηση που κρύβει στο εσωτερικό του. Η τιμή του ανέρχεται σε 104.000 ευρώ.

Το Patek Philippe Nautilus, το οποίο σχεδιάστηκε επίσης από τον Gérald Genta, είναι επίσης ένα πολύ επιθυμητό μοντέλο. Το συγκεκριμένο μοντέλο, κυκλοφόρησε το 2016, διαθέτει κάσα 42 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν και μια περίπλοκη κίνηση στο εσωτερικό του. Η τιμή του στην CHRONEXT αυτή την στιγμή ανέρχεται σε 104.000 ευρώ.

Το A. Lange & Söhne Richard Lange Jumping Seconds, το οποίο είναι το τρίτο μοντέλο που αποκαλύφθηκε, είναι μια περιορισμένη έκδοση 100 τεμαχίων, διαθέτει μια κάσα 40 mm από πλατίνα και κοστίζει 65.000 ευρώ.

Για όσους θέλουν να μάθουν τι άλλο κρύβεται πίσω από τις υπόλοιπες 21 θυρίδες, μπορούν να ακολουθήσουν την σελίδα της εταιρείας στο Instagram, στην οποία θα αποκαλύπτει ένα ρολόι κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα.


Διαβάστε επίσης: Τα 5 πιο δημοφιλή ρολόγια του έτους σύμφωνα με τις αναζητήσεις στην Google