Αυτό είναι το μέρος που κατασκευάζονται τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεταξύ των γαλλοελβετικών συνόρων βρίσκεται μια μικρή και απομονωμένη ορεινή πόλη, η οποία φημίζεται για την κατασκευή των περίφημων ελβετικών ρολογιών που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Μιλάμε για την La Chaux-de-Fonds που βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής γνωστής ως “Wat Valley”, η οποία είναι η καρδιά της ελβετικής ωρολογοποιίας και μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικούς από τους πιο αξιόλογους – και εξαιρετικά ακριβούς – οίκους ωρολογοποιίας στον πλανήτη. Μερικά από τα πιο ακριβά και φημισμένα εμπορικά σήματα του κόσμου, όπως η Rolex, η Patek Phiippe και η Tissot, έχουν εργαστήρια στην πόλη και συνεχίζουν να παράγουν τα πιο περίπλοκα και περιζήτητα ρολόγια.

Η La Chaux-de-Fonds δεν είναι ένας τυχαίος τόπος. Με την ιστορία της να κρατάει ήδη από τον 14ο αιώνα, ξεκίνησε ως ένα μικρό χωριό, στο οποίο εγκαταστάθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ στην συνέχεια εγκαταστάθηκαν εκεί Εβραίοι που είχαν εκδιωχθεί από άλλες περιοχές της κεντρικής Ευρώπης.

Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί ήταν επίμονοι και αναζήτησαν μια απασχόληση για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, όπου δεν μπορούσαν να κάνουν καμία αγροτική εργασία. Έτσι στράφηκαν στην ωρολογοποιία, μια τέχνη που πραγματικά είναι δύσκολη, καθώς χρειάζεται υπομονή και προσοχή στη λεπτομέρεια. Τελικά οι κάτοικοι της La Chaux-de-Fonds είχαν τα παραπάνω χαρίσματα, και κατάφεραν να εδραιωθούν στον χώρο της υψηλής ωρολογοποιίας όπως κανείς άλλος.

Αν λοιπόν έχετε περιέργεια, ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε τους τεχνίτες που κρατούν την κληρονομιά της Ελβετικής ωρολογοποιίας να χτυπά για πάντα.


Διαβάστε επίσης: 5 οίκοι ωρολογοποιίας που νόμιζες ότι είναι ελβετικοί

Share.

Comments are closed.