Αυτά είναι τα καλύτερα ρολόγια για τους παγκόσμιους ταξιδιώτες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάποιοι πιθανώς δεν έχουν όρεξη να ρυθμίζουν κάθε τρεις και λίγο το ρολόι τους, απλά και μόνο επειδή άλλαξαν ζώνη ώρας. Γι’ αυτούς λοιπόν, αλλά και για όσους βρίσκονται σε μια χώρα, αλλά τις δουλειές και τα ραντεβού τους σε μια άλλη, υπάρχουν τα ρολόγια διπλής ώρας (GMT): ρολόγια με διπλό καντράν, των οποίων οι κεντρικές ενδείξεις λειτουργούν ως πηγή πληροφόρησης για την βασική χρονική ζώνη του χρήστη, ενώ το περιφερειακό καντράν, ή υποκαντράν παρακολουθεί μια δεύτερη χρονική ζώνη, έχοντας ως σημείο αναφοράς την κεντρική ώρα Greenwich (Greenwich Mean Time), από την οποία τα ρολόγια αυτά αντλούν και την βασική τους ονομασία ως GMT Watches.

Για τους ταξιδιώτες που έχουν κάνει τα αεροδρόμια δεύτερο σπίτι τους, υπάρχουν και τα World Timers, με ακόμη περισσότερες χρονικές ζώνες στο καντράν, αλλά με εντελώς δικούς τους κανόνες και χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει κανένα αξεσουάρ που μπορεί να εκπληρώσει αυτές τις λειτουργίες τόσο θαυμάσια όσο το τέλειο ρολόι ταξιδιού. Μπορούν να έχουν διαφορετικές μορφές ωστόσο υπάρχουν εκδόσεις που αποτελούν έργα τέχνης, έτσι ώστε να μην περνάμε ούτε στιγμή χωρίς τον παλμό του πλανήτη στο χέρι μας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 ρολόγια που αξίζουν την προσοχή σας:

GIRARD-PERREGAUX WORLD TIME

Τα ρολόγια World Time έχουν την δυνατότητα να σας επιτρέπουν να δείτε την ώρα σε διάφορες πόλεις. Λίγα είναι όμως πιο κομψα από το γαλαζοπράσινο GP.

PATEK PHILIPPE WORLD TIME

Η Patek εχει δημιουργήσει αυτό το ρομαντικό ρολόι. Φορώντας αυτό το 18k χρυσό ρολοι σε χρήζει τον άνδρα που πάντα ταξιδεύει στην πρώτη θέση ανεξάρτητα από τον προορισμό.

BREITLING NAVITIMER WORLD

Ίσως χρειαστείτε ένα Youtube tutorial για τον τρόπο ρύθμισης αυτού του ρολογιού, αλλά το βασικό στοιχείο που πρέπει να σημειώσετε είναι ο δείκτης GMT που δείχνει την ώρα της δευτερεύουσας ζώνης.

NOMOS WELTZEIT WORLD TIMER

Ο πιο σύγχρονος παγκόσμιος χρονομετρητής της Nomos προσφέρει μια καθαρή αισθητική και δεν σας συνδέει με τις προκαταλήψεις μιας μεγαλύτερης μάρκας. Το μέγεθος των 39,9 χιλιοστών είναι απολύτως τέλειο.

VACHERON CONSTANTIN OVERSEAS

Αυτό μπορεί να είναι το αγαπημένο μας ρολόι για τον παγκόσμιο ταξιδιώτη, κυρίως επειδή είναι μάλλον ασυνήθιστο, ειδικά με τα κόκκινα χαρακτηριστικά.

GIRARD-PERREGAUX TRAVELLER

Ένα ακόμα GP στην λίστα μας με ένα κομψό ρετρό στυλ και μερικές λειτουργίες χρονογράφου που δεν υπάρχουν σε άλλα ρολόγια. Αυτό θα μπορούσε να μεταμορφώσει κάποιον από διπλωμάτη σε DJ.

BREMONT GMT 1918 LTD. EDITION

Η βρετανική μάρκα ρολογιών Bremont μας έχει γίνει εμμονή και τα λαμπρά κομμάτια σαν αυτό δείχνουν γιατί.

ROLEX GMT-MASTER II

Η Rolex δημιούργησε αυτό το ρολόι διπλής ζώνης ώρας με το αρχικό GMT (με το διεθνές πρότυπο Greenwich Mean Time) σχεδιασμένο για υπερατλαντικούς πιλότους. Αυτή η έκδοση είναι γνωστή ως “Coke.”

BELL & ROSS AVIATION GMT

Τα τετράγωνα κομμάτια της Bell & Ross παίζουν μόνα τους σε δικό τους γήπεδο. Αυτή η έκδοση GMT έχει αρκετό προσωπικό ύφος

PANERAI LUMINOR 10 DAYS GMT

Το Luminor είναι ρολόι κατάδυσης αλλά με την προσθήκη λειτουργίας GMT, είναι έτοιμο για τους ανοιχτούς ουρανούς. Στα 44 χιλιοστά είναι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι, αλλά αυτό συμβαδίζει με την αισθητική Panerai.

Share.

Comments are closed.