Ακυρώθηκε η παγκόσμια έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας Baselworld 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την απόφαση της Fédération de la Haute Horlogerie (FHH) και του ομίλου Richemont για την ακύρωση του Σαλονιού Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης, το οποίο μετονομάστηκε σε Watches & Wonders Geneva, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Baselworld 2020, την μεγάλη έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας που λαμβάνει κάθε χρόνο στην Βασιλεία, περιμένοντας να εκδοθεί μια επίσημη ανακοίνωση.

Τελικά η MCH Group, η οποία διοργανώνει καθε χρόνο την διάσημη έκθεση της Βασιλείας, γνωρίζοντας τους αυξανόμενους κινδύνους για την υγεία και την ευημερία της κοινότητας της ωρολογοποιίας λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι η έκθεση ακυρώνεται και η επόμενη έκθεση ωρολογοποιίας και κοσμήματος της Βασιλείας. Σίγουρα ήταν μια θλιβερή, αλλά αναγκαία απόφαση.

Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές επικαλέστηκαν λόγους δημόσιας υγείας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ότι εναρμονίζονται με την απαγόρευση των δημόσιων και ιδιωτικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας που εξέδωσαν οι Ελβετικές Ομοσπονδιακές Αρχές. Μάλιστα ανέφεραν ότι η έκθεση αναβάλλεται μέχρι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, δηλαδή την επόμενη Baselworld.

Να αναφέρουμε ότι η Baselworld είχε επικριθεί από διάφορους οίκους, πολλοί από τους οποίους είχαν ακυρώσει την συμμετοχή τους προηγούμενες χρονιές, όπως η Swatch Group, η Seiko και η Breitling για να αναφέρουμε μερικές.

Φέτος, λόγω της απειλής του κορωνοϊού, μάρκες όπως η Bvlgari ή η Citizen / Bulova, ανακοίνωσαν την ακύρωση της συμμετοχής τους. Γνωρίζαμε λοιπόν ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου να ακυρωθεί η διάσημη έκθεση.

Ραντεβού τον Ιανουάριο του 2021 λοιπόν!


Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις ένα Rolex

Share.

Comments are closed.