Ακόμα ένα ρολόι που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην συλλογή μας!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H IWC Schaffhausen αποκαλύπτει το Big Pilot’ s Watch Monopusher Edition ‘Le Petit Prince’, το πρώτο Big Pilot’s Watch που διαθέτει λειτουργία χρονογράφου. Ο χρονογράφος του ρολογιού ρυθμίζεται από ένα και μόνο μπουτόν το οποίο είναι αρμονικά ενσωματωμένο στην χαρακτηριστική κορώνα.

Περιορισμένη σε 500 κομμάτια, αυτή η έκδοση ‘Le Petit Prince’ διαθέτει καντράν σε χαρακτηριστικό βαθύ μπλε χρώμα και κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι. Οι χρονογράφοι αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό στην IWC. H λειτουργία του χρονογράφου αποτελεί επίσης βασικό γνώρισμα στη συλλογή των Pilot’s Watches. Τώρα, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας συνθέτει το πιο εικονικό ρολόι από τη συλλογή των Pilot’ s Watches προσθέτοντας τη λειτουργία του χρονογράφου.

“Η IWC πάντοτε αναλάμβανε μηχανικές προκλήσεις και έβρισκε τεχνικά κομψές λύσεις. Είχαμε την ιδέα να παρουσιάσουμε ένα Big Pilot’ s Watch με λειτουργία χρονογράφου εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, είναι δύσκολο κανείς να φανταστεί τον απαράμιλλο σχεδιασμό σε μεγάλη κάσα και την κορώνα σήμα κατατεθέν με δύο μπουτόν χρονογράφου στη δεξιά πλευρά της κάσας. Έτσι, συλλάβαμε την εκπληκτική και ταυτόχρονα λογική ιδέα να ενσωματώσουμε μία λειτουργία χρονογράφου Monopusher” εξηγεί ο Christian Knoop, Creative Director της IWC Schaffhausen.

O χρονογράφος Monopusher ρυθμίζεται μέσω ενός μπουτόν το οποίο είναι ενσωματωμένο στην κορώνα, καθιστώντας τη λειτουργία του εξαιρετικά εύκολη στη χρήση και πρακτική. Όταν το μπουτόν πιέζεται μία φορά, ξεκινά μία νέα μέτρηση χρόνου. Πιέζοντας το μπουτόν για δεύτερη φορά η χρονομέτρηση σταματά. Μετρήσεις χρόνου μέχρι και μίας ώρας παρουσιάζονται στο παράθυρο στη θέση 12. Όταν το μπουτόν πατηθεί για τρίτη φορά, ο χρονογράφος επαναφέρεται στην αρχική του θέση.

Το Βig Pilot’ s Watch Monopusher Edition ‘Le Petit Prince’ αποτελεί μέρος της παράδοσης των ειδικών εκδόσεων της IWC προς τιμή του παγκοσμίου φήμης συγγραφέα Antoine de Saint- Exupery. Το ρολόι διαθέτει χαρακτηριστικό καντράν σε βαθύ μπλε χρώμα και πλαισιώνεται από μία κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και δείκτες rhodium plated. Επιπρόσθετα, οι δείκτες και οι αριθμητικές ενδείξεις διαθέτουν ειδική φωσφορίζουσα επίστρωση έτσι ώστε η ώρα να είναι ευανάγνωστη και στο σκοτάδι.

Ο μηχανισμός 59365 κατασκευασμένος από την IWC είναι ένας από τους τρεις in- house μηχανισμούς χρονογράφου της IWC. Μαζί με τους μηχανισμούς 69000 και 89000, ο συγκεκριμένος μηχανισμός αποδεικνύει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που η IWC έχει αποκτήσει στο σχεδιασμό και την κατασκευή χρονογράφων. Επιπλέον, αποτελεί τον μοναδικό χρονογράφο που κουρδίζεται χειροκίνητα: 70 περιστροφές της κορώνας είναι αρκετές για να χτίσουν το μέγιστο απόθεμα ενέργειας των οκτώ ημερών. Η ένδειξη αποθέματος ενέργειας στην πίσω πλευρά της κάσας είναι ορατή μέσα από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού και δείχνει την ενέργεια η οποία απομένει στο κύριο ελατήριο.

Εξοπλισμένο με ένα δερμάτινο λουράκι καφέ χρώματος και αναδιπλούμενο κούμπωμα, το Big Pilot’ s Watch Monopusher Edition ‘Le Petit Prince’ διατίθεται στις IWC Boutiques, στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα και ηλεκτρονικά μέσω του IWC.com. Οι κάτοχοι των ρολογιών μπορούν να επωφεληθούν από την επέκταση της Διεθνούς Περιορισμένης Εγγύησης του ρολογιού τους από δύο σε οκτώ χρόνια.


Διαβάστε επίσης: 7 ρολόγια με πράσινο καντράν που τράβηξαν τα βλέμματα το 2021

Share.

Comments are closed.