91.000 ευρώ δημοπρατήθηκε το ρολόι του Valentino Rossi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη φιλανθρωπική βραδιά Laureus 2022 στη Ζυρίχη της Ελβετίας, η IWC Schaffhausen και ο Valentino Rossi συνεργάστηκαν για μία ειδική δημοπρασία. Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας και ο εννιά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Grand Prix δημοπράτησαν το ρολόι Big Pilot’s Watch Ceratanium® του Rossi, τα έσοδα από την πώληση του οποίου, αλλά και των υπόλοιπων κομματιών, θα διατεθούν στο Ίδρυμα Laureus για τη στήριξη σε παιδιά και εφήβους.

Ο Ιταλός πρωταθλητής, γνωστός στον κύκλο των θαυμαστών του και ως ‘Ιl Dottore’, αποσύρθηκε από τους αγώνες μοτοσυκλέτας το 2021. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Rossi κέρδισε εννιά φορές Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 235 podiums και κατάφερε 115 νίκες σε αγώνες. Το 2022, ο 43χρονος πρωταθλητής ξεκίνησε νέα καριέρα στο GT World Challenge Europe σε αγώνες αυτοκινήτων. Πρόσφατα, στα βραβεία Laureus World Sport 2022 στη Σεβίλλη, ο Rossi έλαβε το βραβείο Laureus Sporting Icon με το οποίο επισφράγισε την εξαιρετική του απόδοση κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του. Με αφορμή το Laureus Charity Night στη Ζυρίχη, ο Rossi εντάχτηκε και επίσημα στην οικογένεια της IWC. O Ιταλός πρωταθλητής συνδέθηκε με τον Οίκο πέρυσι, ενώ φέτος τον Απρίλιο συμμετείχε στο IWC Signature Talk στην έκθεση Watches and Wonders που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Το ρολόι που δημοπρατήθηκε για 91.000 ευρώ είναι το Big Pilot’ s Watch Perpetual Calendar ΤΟP GUN Ceratanium® (Ref. IW503604) και έχει φορεθεί από τον Rossi σε στιγμές που αποτέλεσαν ορόσημο για την καριέρα του. Εφοδιασμένο με τον θρυλικό μηχανισμό perpetual calendar της ΙWC, το ρολόι διαθέτει κάσα και μπρασελέ από Ceratanium®. Αυτό το υλικό υψηλής απόδοσης, που έχει κατασκευάσει η IWC, είναι εξίσου ελαφρύ και ανθεκτικό όπως το τιτάνιο και ταυτόχρονα εξίσου σκληρό και ανθεκτικό στις εκδορές όπως το κεραμικό.

Με κάσα διαμέτρου 46mm , το Big Pilot’ s Watch αποτέλεσε το ιδανικό ρολόι για τον Rossi καθώς το φορούσε για να αγωνιστεί με τον αριθμό 46. Το ρολόι παρέδωσε στον νικητή της δημοπρασίας η Franziska Gsell, Chief Marketing Officer της IWC Schaffhausen και μέλος του Ιδρύματος Laureus.

“Το ρολόι αυτό διαθέτει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα. Το φόρεσα για πρώτη φορά στην Βαλένθια της Ισπανίας, στον τελευταίο μου αγώνα μοτοσυκλέτας. Έκτοτε, αυτό το μοναδικό ρολόι με συνόδευσε μέχρι και σήμερα σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και στην καθημερινότητα μου”, εξηγεί ο Rossi.

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑΣ

Εκτός από τη δημοπρασία του Big Pilot’ s Watch, κατά τη διάρκεια του Laureus Charity Night, δημοπρατήθηκε σε σιωπηρή δημοπρασία ένα από τα πιο πολύπλοκα ρολόγια που έχει κατασκευάσει η IWC Schaffhausen: το Portugieser Tourbillon Hand- Wound (Ref. IW546305). Το εξαιρετικό αυτό επίτευγμα Υψηλής Ωρολογοποιίας αποτελεί δωρεά συλλέκτη και υποστηρικτή του ιδρύματος Laureus, επιθυμία του οποίου είναι να βοηθήσει το
Ίδρυμα σε προγράμματα στήριξης για νέες γυναίκες.

Το διαχρονικό και κομψό Portugieser διαθέτει κάσα 43,2mm από χρυσό 18 καρατιών 5Ν και καντράν σε χαρακτηριστικό μπλε χρώμα με flying minute tourbillon στη θέση 9. Ο τροχός του balancier αλλά και ο τροχός του συστήματος διαφυγής του ρολογιού έχουν τοποθετηθεί σε κλωβό ο οποίος περιστρέφεται διαρκώς γύρω από τον άξονα του, ελαχιστοποιώντας την επίδραση της βαρύτητας στην απόδοση του μηχανισμού. Το tourbillon συγκρατείται από την μία πλευρά προσφέροντας μία πιο ολοκληρωμένη άποψη του σύνθετου μηχανισμού ο οποίος αποτελείται από 56 μέρη και ζυγίζει μόνο 0.635 γραμμάρια.

Το Laureus Charity Night πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη στις 5 Νοεμβρίου για τη συγκέντρωση δωρεών που προάγουν τον αθλητισμό μέσα από κοινωνικά προγράμματα με θέμα “Το μέλλον είναι τώρα” ενώ συνολικά συγκεντρώθηκε ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ LAUREUS

Το ίδρυμα Laureus ιδρύθηκε το 2006 στην Ελβετία από την IWC Schaffhausen και τη Mercedes- Benz ως μέρος του διεθνούς οργανισμού Laureus Sport for Good. Εργάζεται για να βελτιώσει μέσα από αθλητικές δράσεις τις συνθήκες διαβίωσης παιδιών και εφήβων ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή κοινωνικής τάξης. Ταυτόχρονα, προάγει την ακεραιότητα, την προσωπική ανάπτυξη και ψυχική υγεία των νέων.

Πρωταρχικός σκοπός για το Laureus αποτελεί όχι μόνο η διάκριση αλλά και η ψυχαγωγία μέσα από ομαδικές εμπειρίες. Το ίδρυμα υποστηρίζει πάνω από 20.000 παιδιά στην Ελβετία μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις κάθε χρόνο.


Διαβάστε επίσης: Δείτε γιατί ο Ντιέγκο Μαραντόνα φορούσε πάντα δύο ρολόγια

Share.

Comments are closed.