Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα ρολόι για να θεωρείται καταδυτικό πρέπει είναι πιστοποιημένο με τα κριτήρια ISO 6425, δηλαδή να πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια μιας κατάδυσης. Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει με τα military ρολόγια, καθώς δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια για να θεωρείται ένα ρολόι στρατιωτικού τύπου.

Πολλά εμπορικά σήματα έχουν δανειστεί την γλώσσα σχεδιασμού των ρολογιών που έχουν χρησιμοποιηθεί στα πεδία των μαχών, δίνοντας τους το επίθετο “military”, χωρίς καμία εγγύηση ότι είναι κατάλληλα για αυτό τον σκοπό. Αυτό μπέρδεψε πολύ τον κόσμο της ωρολογοποιίας, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν οίκοι που έχουν στρατιωτικό παρελθόν, και το τιμούν σχεδόν κάθε χρόνο με τις δημιουργίες τους.

Πάρτε για παράδειγμα την Breitling, η οποία παράγει εξαιρετικά ρολόγια από το 1884, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους στενούς δεσμούς της με την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, ή την IWC, η οποία ιδρύθηκε στην ελβετική πόλη Schaffhausen το 1868 και κυκλοφόρησε το πρώτο pilot ρολόι της στα μέσα της δεκαετίας του 1930.

Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε ένα military ρολόι, θα πρέπει να εμπιστευτείτε τους καλύτερους. Δείτε παρακάτω τα καλύτερα ρολόγια με στρατιωτικό DNA.

Tudor Black Bay Fifty-Eight ‘Navy Blue’

Διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 39mm, είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα και στο εσωτερικό του χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός calibre MT5402, ο οποίος έχει πιστοποίηση χρονομέτρου COSC και προσφέρει απόθεμα ισχύος 70 ώρες.

Panerai Submersible Verde Militare

Διαθέτει μια βουρτισμένη κάσα από αναοξείφωτο ατσάλι με διάμετρο 42mm, έχει αντοχή το νερό στα 300 μέτρα και στο εσωτερικό τυο χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός P900 της Panerai, o οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 72 ώρες.

Longines Heritage Military 1938

Ένα ρολόι με vintage αισθητική, το οποίο έχει μια κάσα με διάμετρο 43mm και στο εσωτερικό του χτυπά ο μηχανισμός L507, ο οποίος προσφέρει 46 ώρες απόθεμα ισχύος.

Bell & Ross BR 03-92 HUD

Το BR 03-92 HUD, όπως υποδηλώνει και το όνομα του, παίρνει έμπνευση από την ολογραφική απεικόνιση των δεδομένων ενός μαχητικού αεροσκάφους (HUD – Heads-Up Display), μια λειτουργία που στην ουσία παρέχει πληροφορίες στον πιλότο χωρίς να τον αποσπά από την πτήση.

Breitling Aviator 8 B01 Chronograph 43 Mosquito

Με το Aviator 8 B01 Chronograph 43 Mosquito, η Breitling αποτίει φόρο τιμής στο βρετανικό αεροπλάνο Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου με το όνομα de Havilland Mosquito.

IWC Spitfire Timezoner ‘The Longest Flight’

Το Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” είναι μία συλλεκτική έκδοση 250 κομματιών με παγκόσμια ώρα και είναι αφιερωμένο στην αποστολή «Silver Spitfire – The Longest Flight» που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Hamilton Khaki Field Mechanical

Το ρολόι διαθέτει μια κάσα από ατσάλι με διάμετρο38 mm, κουρδιστό μηχανισμό caliber H-10 που εγγυάται ενεργειακή αυτονομία 80 ωρών και διατίθεται σε δερμάτινο ή ΝΑΤΟ λουράκι.

Bremont Arrow

Το Arrow διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 42mm και στο εσωτερικό του χτυπα ο αυτόματος μηχανισμός BE-51AE, ο οποίος έχει πιστοποίηση COSC και προσφέρει 48 ώρες απόθεμα ισχύος.

Διαβάστε επίσης: Ρίχνουμε μια ματιά στα νέα Seiko 5 Sports που θα κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο