7 πανέμορφα ρολόγια από την Seiko με έμπνευση την δεκαετία του 60′!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την καταδυτική σειρά Prospex της Seiko, η οποία διαθέτει στιβαρά ρολόγια, ωστόσο υπάρχει και άλλη μια συλλογή, η οποία ήταν ένα καλά διατηρημένο μυστικό της Seiko. Μιλάμε για την Presage, στην οποία η μάρκα πρόσθεσε μια νέα υποσειρά που αποτυπώνει την vintage αίσθητική του Crown Chronograph που κυκλοφόρησε το 1964.

Ο λόγος για την Seiko Presage “Style60’s”, η οποία περιλαμβάνει 7 ρετρό μοντέλα που συνδυάζουν τον vintage σχεδιασμό του θρυλικού ρολογιού του 1964 με σύγχρονα στοιχεία.

Η Seiko Presage “Style60’s” ενσωματώνει μερικά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του Crown Chronograph του 1964, τα ρολόγια της ωστόσο, δεν θα πρέπει να θεωρηθούν αναδημιουργίες, αλλά σύγχρονες εκ νέου ερμηνείες. Τα 7 νέα μοντέλα της συλλογής χωρίζονται σε 2 υπο-συλλογές, με τις διαφορές τους να εντοπίζονται κυρίως στον μηχανισμό και το καντράν.

Ξεκινάμε με τα τέσσερα time and date μοντέλα – SRPG03, SRPG05, SRPG07 και SRPG09 -, τα οποία έχουν ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό, με εξαίρεση τα χρώματα στο καντράν και την στεφάνη. Και τα 4 ρολόγια έχουν κάσα 40,8 mm με βουρτσισμένες και στιλβωμένες επιφάνειες, προεξέχον κρύσταλλο Hardlex και αντοχή στο νερό στα 50 μέτρα.

Οπτικά, είναι αναγνωρίσιμα χάρη σε μια σταθερή στεφάνη με μεταλλικό ένθετο 60 λεπτών και ματ φινίρισμα, η οποία διατίθεται σε διάφορα χρώματα ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο. Όσον αφορά το καντράν, διαθέτει αιχμηρούς δείκτες Dauphine, όπως το ρολόι του 1964, το λογότυπο της Seiko με vintage γραμματοσειρά και μια αξιοπρεπή ποσότητα LumiBrite στις ενδείξεις και τους δείκτες.

Τα μοντέλα με αναφορές SRPG03J1, SRPG05J1 και SRPG07J1 φοριούνται με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και πτυσσόμενο κούμπωμα, ενώ το SRPG09J1, το οποίο διαθέτει μαύρο καντράν και στεφάνη, φοριέται με νάιλον ιμάντα τύπου ΝΑΤΟ. Τέλος, ορατός από το πίσω μέρος της κάσας και των τεσσάρων μοντέλων είναι ο αυτόματος μηχανισμός 4R35, ο οποίος χτυπά στα 3Hz και προσφέρει 41 ώρες αποθέματος ισχύος.

Και τα 4 μοντέλα κυκλοφορούν ως μέρος της μόνιμης συλλογής και κοστίζουν 540 ευρώ (SRPG03J1, SRPG05J1, SRPG07J1) ή 490 ευρώ (SRPG09J1).

Εκτός από αυτά τα 4 κλασικά μοντέλα, η Seiko πρόσθεσε ακόμη 3 μοντέλα (SSA423J1, SSA425J1, SSA426J1) σε αυτήν τη συλλογή, τα οποία διαθέτουν διαφορετικό μηχανισμό, ένα άνοιγμα στο καντράν – το λεγόμενο open-heart υποκαντράν – και μια ένδειξη 24 ωρών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένδειξη ημέρας-νύχτας.

Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν την ίδια διάμετρο στην κάσα, την ίδια στεφάνη και το θολωτό κρύσταλλο Hardlex με τα παραπάνω μοντέλα . Λόγω του ελαφρώς διαφορετικού μηχανισμού, το ύψος της κάσας των συγκεκριμένων μοντέλων είναι 12,8 mm αντί για 12 mm. Στο εσωτερικό τους φιλοξενούν τον αυτόματο μηχανισμό 4R39, ο οποίος επίσης χτυπά στα 3Hz και προσφέρει 41 ώρες αποθέματος ισχύος.

Τα μοντέλα διατίθενται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς. Οι αναφορές SSA423J1 και SSA425J1 φοριούνται με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και πτυσσόμενο κούμπωμα, ενώ η αναφορά SSA426J1 με νάιλον ιμάντα τύπου ΝΑΤΟ σε καφέ χρώμα.

Και τα 3 μοντέλα κυκλοφορούν ως μέρος της μόνιμης συλλογής και κοστίζουν 590 ευρώ.

Όλα τα ρολόγια της Seiko Presage “Style60’s” θα είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Seiko εδώ.


Διαβάστε επίσης: 5 κορυφαία ολόμαυρα ρολόγια που αξίζουν και το τελευταίο ευρώ!

Share.

Comments are closed.