7 απίστευτα ρολόγια της IWC Schaffhausen για όλα τα γούστα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας υπάρχουν αρκετοί οίκοι που ξεχωρίζουν για τις δημιουργίες τους, αλλά και για την μακρά ιστορία τους. Ένας από αυτούς είναι η IWC Schaffhausen, η οποία ιδρύθηκε στην ελβετική πόλη Schaffhausen το 1868 από τον Florentine Ariosto Jones, έναν ωρολογοποιό που είχε εργαστεί στο παρελθόν στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Ο Jones ήθελε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία ωρολογοποιίας για να παράγει ρολόγια που συνδυάζουν περίπλοκη ελβετική χειροτεχνία, με τις σύγχρονες – για εκείνη την εποχή – τεχνολογίες που εισήγαγε η Αμερική. Έτσι δημιούργησε την IWC, η οποία ξεκίνησε κατασκευάζοντας ρολόγια τσέπης, πριν επεκταθεί στην κατασκευή ρολογιών χειρός για άντρες και γυναίκες.

Με τα χρόνια η IWC δημιούργησε απίστευτα ρολόγια και μάλιστα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή της πρώτης κάσας από ατσάλι. Σήμερα, η IWC καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον και μάλιστα έλαβε την καλύτερη αξιολόγηση σε αυτόν τον τομέα, ανάμεσα σε 15 άλλους ελβετικούς οίκους.

Ενώ ο οίκος κατασκευάζει και καταδυτικά ρολόγια, είναι περισσότερο γνωστός για την σχέση του με την αεροπορία, με το πρώτο pilot ρολόι του να κάνει την εμφάνιση του στα μέσα της δεκαετίας του 1930.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 7 μοντέλα IWC, τα οποία ανήκουν σε διάφορες συλλογές, καλύπτουν σχεδόν όλα τα γούστα και σίγουρα αξίζουν τα χρήματα τους.

Pilot’s Watch Automatic Spitfire

Διαθέτει κάσα 39 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, τον αυτόματο μηχανισμό 32110 Calibre και η τιμή του ανέρχεται στα 5.050 ευρώ.


Pilot’s Watch Chronograph Edition “Le Petit Prince”

Διαθέτει κάσα 46,2 mm, τον αυτόματο μηχανισμό 52110 Calibre και η τιμή του ανέρχεται στα 13.600 ευρώ.


Portugieser Chronograph

Διαθέτει κάσα 41 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, τον αυτόματο μηχανισμό 69355 Calibre και η τιμή του είναι 8.000 ευρώ.


Aquatimer Chronograph Edition “Expedition Charles Darwin”

Διαθέτει μια μπρούτζινη κάσα 44 mm, τον αυτόματο μηχανισμό 89365 Calibre και η τιμή του ανέρχεται στα 10.400 ευρώ.


Pilot’s Watch Double Chronograph Top Gun Ceratanium

Διαθέτει κάσα 44 mm από μαύρο κεραμικό, τον αυτόματο μηχανισμό 79420 Calibre και η τιμή του ανέρχεται στα 15.100 ευρώ.


Big Pilot’s Watch

Διαθέτει κάσα 46,2 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, τον αυτόματο μηχανισμό 52110 Calibre και η τιμή του ανέρχεται στα 13.600 ευρώ.


Portugieser Annual Calendar

Διαθέτει κάσα 44,2 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, τον αυτόματο μηχανισμό 52850 Calibre και η τιμή του ανέρχεται στα 21.300 ευρώ.


Περισσότερες πληροφορίες για τα ρολόγια αλλά και την IWC στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ.

Διαβάστε επίσης: 4 απίστευτα pilot ρολόγια που μας τράβηξαν την προσοχή

Share.

Comments are closed.