Οίκοι ωρολογοποιίας που νόμιζες ότι είναι ελβετικοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο γερμανικό έδαφος εδρεύουν μερικοί από τους σημαντικότερους οίκους ωρολογοποιίας της διεθνούς σκηνής, με ονόματα ηχηρά, στα οποία πολλοί λανθασμένα αποδίδουν ελβετικές ρίζες, παραμένουν όμως βασικές υπογραφές της γερμανικής ωρολογοποιίας.

Δείτε παρακάτω τους 5 πιο διάσημους γερμανικούς οίκους ωρολογοποιίας, που έχουν αποδείξει την αξία τους με μοναδικές δημιουργίες.

A. Lange & Söhne

Με την ιστορία της να πηγαίνει τόσο πίσω όσο ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και τόσο ψηλά όσο τα μαχητικά αεροσκάφη της Γερμανίας, οι πιλότοι των οποίων φορούσαν ρολόγια χειρός παραγμένα αποκλειστικά από αυτή την θρυλική ωρολογοποιία της Δρέσδης, η συγκεκριμένη φίρμα ιδρύθηκε αρχικά ως Glashutte το 1845, από τον Ferdinand Adolph Lange και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τη δημιουργία ποιοτικών ρολογιών τσέπης. Το 1948, το τέλος του Β’ Παγκοσμίου σήμανε και το τέλος της εταιρείας, λόγω της δήμευσης της περιουσίας της από την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας. Τον Δεκέμβριο του 1990 όμως, ο Walter Lange, δισέγγονος του ιδρυτή της, την άνοιξε ξανά, μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών, συνεχίζοντας την παράδοση αιώνων εξειδίκευσης και φινιρίσματος.

Nomos Glashutte

Έχοντας συνδέσει την ιστορία της με την πτώση του τοίχους του Βερολίνου, η δύο φορές βραβευμένη ως ‘Winner in Luxury’ εταιρεία στα German Brand Awards, ξεχωρίζει για τις λιτές Bauhus γραμμές και την μηχανική της αρτιότητα από το 1990, που παρουσίασε το πρώτο της ρολόι με μηχανικό μηχανισμό. Ιδρύθηκε από τον Roland Schwernter στη Σαξονία, και από το 2005 και μετά, η Nomos βάζει στο εσωτερικό των ρολογιών της μηχανισμούς που κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνο η ίδια, ενώ το 2014 παρουσίασε το Nomos swing system: τον δικό της μηχανισμό διαφυγής, τον οποίο κατασκευάζει και εξελίσσει συνεχώς.

MeisterSinger

H MeisterSinger έχει καταγωγή από την Munsterland, τη Γη της Επαγγελίας για τους ποδηλάτες της Γερμανίας. Αναμφίβολα, αυτό που κάνει τα ρολόγια της MeisterSinger να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι ο δείκτης των λεπτών – στις περισσότερες δημιουργίες – λάμπει δια της απουσίας του, ακολουθώντας το δόγμα της χαλαρής μέτρησης του χρόνου που πρεσβεύει η εταιρεία. Το καντράν είναι χωρισμένο σε πεντάλεπτα, έτσι ώστε να είναι εύκολο για τον κάτοχο ενός MeisterSinger να υπολογίζει την ώρα, έστω και στο περίπου. Η ωρολογοποιία ιδρύθηκε το 2001 κι έχει έκτοτε τιμηθεί με αρκετά βραβεία σχεδιασμού για τα μοναδικά της ρολόγια, δικαιώνοντας έτσι το όνομα της, που προέρχεται από τον τίτλο που έπαιρναν οι Γερμανοί τραγουδιστές τον Μεσαίωνα, όταν ανακάλυπταν νέα στοιχεία στη μελωδία.

Sinn

Ο πιλότος και εκπαιδευτής πτήσεων Helmut Sinn, το 1961 αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία ωρολογοποιίας, με στόχο τη δημιουργία pilot ρολογιών. Η Sinn κατάφερε από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της να προσφέρει ρολόγια σε πιο προσιτές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό από την Ελβετία, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που προτιμάται από όσους έχουν καταταγεί στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, από πιλότους, δύτες, καθώς και άλλους που η περιπέτεια χαρακτηρίζει την καθημερινότητα τους. H Sinn έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτόματους μηχανισμούς που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους σε ακραίες συνθήκες, όπως το Sinn 142S που λειτουργούσε κανονικά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Glashutte Original

Μια από τις πιο διάσημες εταιρείες ωρολογοποιίας της Γερμανίας, με αρκετές πρωτιές στο ενεργητικό της, η οποία έχει δυναμική παρουσία μετά την ενοποίηση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας. Τα ρολόγια της έχουν μία vintage αισθητική, με την εταιρεία να παραμένει πίστη στις παραδόσεις, καθώς μερικές τεχνικές λεπτομέρειες παραμένουν σταθερές, άσχετα από το μοντέλο στο οποίο εφαρμόζονται, όπως είναι η ένδειξη των φάσεων της Σελήνης, το παράθυρο της ημερομηνίας και άλλα στοιχεία που δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι βασικές αξίες της φίρμας μένουν αναλλοίωτες στα 170 χρόνια της ιστορίας της. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που έχει τόσο φανατικούς φίλους σε παγκόσμιο επίπεδο.


Διαβάστε επίσης: Είδαμε το Rolex του Αντρέα Πίρλο και μας… έπεσε το σαγόνι!

Share.

Comments are closed.