4 ρολόγια που διαθέτουν ένα καντράν που θα σας καθηλώσει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα από τα πιο καθηλωτικά μέρη ενός ρολογιού είναι το καντράν, το οποίο οι οίκοι υψηλής ωρολογοποιίας έχουν αναβαθμίσει με τα χρόνια, παρουσιάζοντας μας ρολόγια τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως έργα τέχνης.

Σήμερα ωστόσο θα ασχοληθούμε με τα ντεγκραντέ καντράν, τα οποία ήταν αρκετά δημοφιλή την δεκαετία του 70′ και επανήλθαν στο προσκήνιο πρόσφατα, με πολλούς οίκους ωρολογοποιίας να τα χρησιμοποιούν στις συλλογές των ρολογιών τους. Πρόκειται για καντράν στο κέντρο των οποίων βλέπουμε μια πιο ανοιχτή απόχρωση, η οποία γίνεται πιο σκούρη στο τελείωμα τους.

Σίγουρα είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα τεχνική, καθώς προσθέτει ένα ιδιαίτερο “βάθος” στο καντράν του ρολογιού, δημιουργεί ωραία εφέ και σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 4 υπέροχα ρολόγια με ντεγκραντέ καντράν, τα οποία είναι για όλες τις τσέπες.

Louis Erard Heritage Auomatique

Ένα dress ρολόι το οποίο διαθέτει μια κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 41 mm, κρύσταλλο απο ζαφείει, ενώ στο εσωτερικό του χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός Sellita SW-200-1, ο οποίος προσφέρει 38 ώρες απόθεμα ισχύος. Το ρολόι συνοδεύεται από έναν δερμάτινο ιμάντα και η τιμή του είναι περίπου 1.085 ευρώ.

Tudor Black Bay Bronze

Η τρίτη bronze έκδοση του θρυλικού Black Bay, έρχεται με μια κάσα 43 mm με μονόδρομη στεφάνη, η οποία διαθέτει ματ αλουμινένιο ένθετο. Προστατευμένο κάτω από το θολωτό κρύσταλλο από ζαφείρι, βρίσκεται το ντεγκραντέ γκρι καντράν, το οποίο δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό με την ματ bronze κάσα. Αυτό το όμορφο ρετρό ρολόι, τροφοδοτείται από έναν in-house μηχανισμό calibre MT560 με πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από την COSC. Το ρολόι συνοδεύεται με ιμάντα από δέρμα nubuck ή ύφασμα και η τιμή του είναι περίπου 3.650 ευρώ.

Girard-Perregaux 1966 Earth to Sky

Το Girard-Perregaux 1966 Earth to Sky είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του πιο κλασικού και κομψού ρολογιού της μάρκας. Διαθέτει μια κάσα 40 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με επικάλυψη DLC, ένα εντυπωσιακό ντεγκραντέ μπλε καντράν, ενώ στο εσωτερικό του χτυπά ο αυτόματος in-house μηχανισμός GP3300. Το ρολόι συνοδεύεται από έναν δερμάτινο ιμάντα με επικάλυψη από καουτσούκ και η τιμή του είναι περίπου 8.000 ευρώ.

Patek Philippe Nautilus Annual Calendar

Η επιτομή της σπορ πολυπλοκότητας, το Nautilus από ανοξείδωτο ατσάλι με ετήσιο ημερολόγιο και φάσεις της Σελήνης, απέκτησε νέο μπλε καντράν το 2019. Διαθέτει μία κάσα 40,5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και στο εσωτερικό του χτυπα ο αυτόματος in-house μηχανισμός 324S QA LU 24H/303. Η τιμή του είναι 41.320 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 9 αφόρητα όμορφα ρολόγια σε εξαιρετικά προσιτή τιμή

Share.

Comments are closed.