3 πανέμορφα ρολόγια που δεν θα σας στοιχίσουν μια περιουσία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Baltic είναι το πνευματικό τέκνο του Etienne Malec, ενός νεαρού Γάλλου που κληρονόμησε το πάθος για την ωρολογοποιία από τον πατέρα του. Η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της το 2017 και έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να κερδίσει τον σεβασμό της κοινότητας των συλλεκτών, κυκλοφορώντας εξαιρετικά σχεδιασμένα, νεο-ρετρό ρολόγια, σε σχετικά προσιτές τιμές.

Μετά την κυκλοφορία αρκετών καταδυτικών μοντέλων, όπως το Aquascaphe GMT ή Aquascaphe Dual-Crown, ο Etienne Malec και η ομάδα του αποφάσισαν να στρέψουν την προσοχή τους σε έναν αγαπημένο τύπο ρολογιών ρολογιών, τον Calatrava, κυκλοφορώντας μια συλλογή που περιλαμβάνει κομψά και συμπαγή ρολόγια που μας έκαναν μεγάλη εντύπωση.

Ο λόγος για την Baltic MR01, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα με vintage κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, η οποία αν και έχει διάμετρο 36mm δείχνει μεγαλύτερη στον καρπό, καθώς η απόσταση lug-to-lug είναι 44mm. Η κάσα διαθέτει βουρτσισμένες επιφάνειες, ενώ η στεφάνη και το πάνω μέρος στα “αυτάκια” έχουν γυαλιστεί. Τα ρολόγια ολοκληρώνονται με θολωτό κρύσταλλο ησαλίτη που προσφέρει περισσότερη “ζεστασία”, αλλά θέλει λίγη προσοχή.

Εκτός από την υπέροχη κάσα, τα ρολόγια διαθέτουν και ένα εντυπωσιακό καντράν, το οποίο έχει κοκκώδη επιφάνεια σε σομόν, μπλε και ασημί χρώμα, ένα Guilloche υποκαντράν μικρών δευτερολέπτων στην θέση 7 και κομψούς αραβικούς αριθμούς Breguet που του προσθέτουν περισσότερο “βάθος”.

Στο εσωτερικό τους τα MR01 φιλοξενούν ένα κινέζικο μηχανισμό, δεδομένου ότι πρέπει να κάνεις ορισμένες παραχωρήσεις αν θέλεις να κατασκευάσεις προσιτά ρολόγια, σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά λεπτή κίνηση μικρο-ρότορα που παράγεται από την Hangzhou Watch Company, η οποία χτυπά στα 4Hz και προσφέρει έως και 42 ώρες απόθεμα ισχύος.

Τα Baltic MR01 συνοδεύονται από δερμάτινο ιταλικό ιμάντα και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της μάρκας στην τιμή των 671,67 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων), η οποία αν μας ρωτάτε είναι πολύ δίκαιη, αν λάβουμε υπόψη τις λεπτομέρειες στην κάσα και το καντράν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: 8 καταδυτικά ρολόγια που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν τον Κουστώ!

Share.

Comments are closed.