Στην καρδιά του tourbillon, απο την Hublot

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην ωρολογοποιία, tourbillon είναι μια προσθήκη στον μηχανισμό η οποία τοποθετεί το σύστημα διαφυγής και το μπαλανσιέ μέσα σε ένα «κλουβί» που περιστρέφεται ανά ένα λεπτό. Στόχος όλου αυτού είναι η βαρύτητα να μην επηρεάζει την ακρίβεια του ρολογιού όταν αυτό βρίσκεται σε κάποιες θέσεις ή κλίσεις.

Αν και η συγκεκριμένη κατασκευαστική καινοτομία αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα και παραδοσιακά συναντιόταν σε κάποια vintage κομμάτια, το ενδιαφέρον αγοραστών και συλλεκτών γύρω από αυτόν τον ιδιαίτερο μηχανισμό έχει αναζωπυρωθεί τα τελευταία χρόνια σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται πλέον σημείο αναφοράς στην υψηλή ωρολογοποιία.

Η τελευταία προσθήκη στα premium ρολόγια με μηχανισμό tourbillon έρχεται από την Hublot με τη μορφή του νέου και ωραίου MP-09 Tourbillon Bi-Axis. Το οποίο διαθέτει όχι μόνο μηχανισμό εξολοκλήρου δημιουργημένο στη manufacture της ελβετικής εταιρείας, αλλά και μια εξίσου μοναδική κάσα, επίσης in-house κατασκευής, που τον επιδεικνύει σε όλο του το μεγαλείο. Σε όλο του το διπλό μεγαλείο, θα μπορούσαμε να πούμε, καθώς ένα διαξονικό tourbillon, όπως αυτό του εν λόγω μοντέλου, περιστρέφεται γύρω από δύο άξονες (duh). Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Hublot MP-09 Tourbillon Bi-Axis διαθέτει και διάμετρο στα 49mm.

Οπότε, όσοι είναι φίλοι των oversized ρολογιών, ας σπεύσουν. Και ας σπεύσουν, καθώς η titanium έκδοση διατίθεται σε 50 κομμάτια. Επιπλέον κίνητρό τους, το γεγονός ότι ο πανέμορφος μηχανισμός δίνει στο timepiece ενεργειακή αυτονομία που φτάνει τις 5 μέρες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Share.

Comments are closed.