Ένα ρολόι του οίκου Breguet για αυτούς που ξέρουν…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το tourbillon, η υπέρτατη complication για τους connoisseurs, πρωταγωνιστεί στην ολοκαίνουρια δημιουργία του οίκου που εφηύρε το tourbillon! To Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique έρχεται φέτος να προστεθεί στη συλλογή Grandes Complications του οίκου Breguet και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω συλλογή αποκτά μοντέλο με καντράν από σμάλτο «Grand Feu».

Η απόλυτη λευκότητα του σμάλτου συνδυασμένη με την μινιμαλιστική άποψη των σχεδιαστών προσφέρει μία πανέμορφα απλή εκδοχή ενός κατά τα άλλα πολύπλοκου ρολογιού. Οι ενδείξεις του καντράν έχουν σκοπίμως περιοριστεί στα βασικά στοιχεία προκειμένου να δοθεί στο μηχανισμό η προσοχή που του αρμόζει. Σε αντίθεση με το μοντέλο 5377 που είχε παρουσιαστεί το 2013, η φετινή έκδοση δεν έχει ένδειξη αυτονομίας ενέργειας. Προκειμένου να τραβήξει το βλέμμα στο κύριο χαρακτηριστικό που είναι το tourbillon, η Breguet έχει επιλέξει μία εντυπωσιακή αλλά λιτή γέφυρα με χειροποίητο φινίρισμα και ένα σπινέλιο (μπλε πολύτιμος λίθος) στο κέντρο της.

Οι μπλε δείκτες σε στιλ Breguet δημιουργούν έντονη αντίθεση με την άσπιλη λευκότητα της πλάκας, εξασφαλίζοντας τέλεια αναγνωσιμότητα των ωρών και των λεπτών. Ο νοητός δακτύλιος με τους αραβικούς αριθμούς τύπου Breguet είναι τοποθετημένος παράκεντρα, προς τη θέση της ώρας 11 ώστε να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το tourbillon στο 5. Αυτή η διάταξη του καντράν είναι παρόμοια με εκείνη των ιστορικών μοντέλων που έφεραν την υπογραφή του ιδρυτή του οίκου, Abraham-Louis Breguet.

Η κάσα από ροζ χρυσό 18Κ έχει διάμετρο 42 mm και φέρει ωραία ραβδωτή ανάγλυφη διακόσμηση. Και ενώ η εμφάνιση του Tourbillon Extra-Plat Automatique είναι ιδιαίτερα διακριτική, όπως άλλωστε το συνηθίζει ο οίκος Breguet, εάν κοιτάξει κανείς την πίσω όψη του ρολογιού αντικρύζει έναν περίτεχνα διακοσμημένο μηχανισμό.

Οι γέφυρες, ο κύλινδρος και το αντίβαρο είναι όλα σκαλισμένα στο χέρι. Το τελευταίο, κατασκευασμένο από πλατίνα για μεγαλύτερη αδράνεια, περιστρέφεται στην περιφέρεια του μηχανισμού, προσφέροντας έτσι ακόμα πιο σαφή άποψη του μηχανισμού και εξασφαλίζοντας τη λεπτότητά του: μόλις 3 mm. Το συνολικό πάχος του ρολογιού δεν ξεπερνά τα 7,45 mm. Ο αυτόματος calibre 581 λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz και προσφέρει αυτονομία ενέργειας 80 ωρών.

Το νέο Classique Tourbillon Extra-Plat Automatique 5367 με το «Grand Feu» επισμαλτωμένο καντράν του διατίθεται σε ροζ χρυσό ή σε πλατίνα, με καφέ ή μπλε αντίστοιχα λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Δείτε το ρολόι στο video που ακολουθεί:

Share.

Comments are closed.