Βυθίστηκε το ιστορικό πλωτό εστιατόριο Jumbo του Χονγκ Κονγκ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tο θρυλικό πλωτό εστιατόριο Jumbo στο Χονγκ Κονγκ βυθίστηκε, λίγες μέρες αφότου ρυμουλκήθηκε από το λιμάνι που ήταν αγκυροβολημένο για σχεδόν μισό αιώνα.

Το Jumbo Floating Restaurant ήταν για πολλά χρόνια ορόσημο της πόλης και έχει μία μακρά ιστορία. Μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 2.300 επισκέπτες και προβλήθηκε στις κλασικές ταινίες “The Protector” και “The God of Cookery”. Στην ακμή του είχε φιλοξενήσει πολλές διάσημες προσωπικότητες, όπως οι Queen και ο Τομ Κρουζ.

Το εστιατόριο είχε σταματήσει να είναι κερδοφόρο από το 2013, και έκλεισε μόνιμα το 2020 μετά την έλευση της πανδημίας. Επρόκειτο να ρυμουλκηθεί στην ηπειρωτική Κίνα, όπου θα υποβαλλόταν σε ανακαίνιση μέχρι να αναλάβει νέος ιδιοκτήτης, ωστόσο, ανατράπηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, και συγκεκριμένα κοντά στα νησιά Paracel, λόγω “δυσμενών συνθηκών”. Η ανάκαμψη του είναι πλέον αδύνατη, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σύμβολο της εστίασης στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται τώρα σε βάθος 1.000 μέτρων.

Η μητρική εταιρεία Aberdeen Restaurant Enterprises Limited, είπε ότι το εστιατόριο έγινε οικονομικό βάρος για τους μετόχους του, καθώς εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για την επιθεώρηση και τη συντήρησή του, παρόλο που δεν ήταν σε λειτουργία. Σχεδίαζε να το μεταφέρει σε τοποθεσία χαμηλού κόστους όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί συντήρηση και ανέφερε ότι πριν από την αναχώρηση του, το σκάφος είχε επιθεωρηθεί ενδελεχώς από ναυτικούς μηχανικούς.

Η εταιρεία δήλωσε “λυπημένη για το συμβάν”, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.


Διαβάστε επίσης: To εστιατόριο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ferrari

Share.

Comments are closed.