Το χειρότερο δείπνο που είχε στην ζωή του ο Γουόρεν Μπάφετ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γουόρεν Μπάφετ πέταξε πρόσφατα στο Τόκιο για να συναντήσει τους επικεφαλής των πέντε μεγαλύτερων επενδυτικών οίκων της χώρας, στους οποίους επένδυσε πριν από μερικά χρόνια. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway μάλλον δεν δοκίμασε τοπικές λιχουδιές, καθώς έχει πολύ ιδιαίτερες προτιμήσεις όσον αφορά το φαγητό.

Ο Μπάφετ έχει δηλώσει ότι έχει βρει αυτά που του αρέσει να τρώει από την ηλικία των έξι ετών -McDonald’s για πρωινό, πέντε κουτάκια Coca-Cola την ημέρα και γλυκά από τις μάρκες See’s Candies και Dairy Queen Blizzards-, ενώ έχει ορκιστεί να μην φάει ποτέ στην ζωή του ιαπωνικό μετά από ένα καταστροφικό δείπνο σούσι το 1989.

Την συγκεκριμένη ιστορία την έχει αφηγηθεί η Άλις Σρέντερ στη βιογραφία του “The Snowball: Warren Buffett and The Business of Life”, και αφορά ένα οικείο δείπνο που παρευρέθηκε ο Μπάφετ, το οποίο παρέθεσε ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Sony εκείνη την εποχή, Akio Morita.

Το δείπνο έλαβε χώρα στο διαμέρισμα του Morita στην Fifth Avenue, και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τέσσερις σεφ να ετοιμάζουν το γεύμα τους. Ο Μπάφετ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικός και είχε παρευρεθεί σε αντίστοιχε εκδηλώσεις όπου δεν έτρωγε τίποτα, αν και δεν είχε δοκιμάσει ιαπωνική κουζίνα, αμφέβαλλε ότι θα του άρεσε.

Αφού κάθισε για δείπνο, ο Μπάφετ παρακολουθούσε τους υπόλοιπους καλεσμένους του να δοκιμάζουν μυστηριώδεις ζωμούς και απροσδιόριστες σπεσιαλιτέ. Ο ίδιος, δεν μπορούσε να δοκιμάσει τίποτα από αυτά που είχε μπροστά του και μουρμούριζε δικαιολογίες στους σερβιτόρους όταν τον σέρβιραν.

“Κάθε πιάτο που του σέρβιραν επέστρεψε, ανέγγιχτο”, γράφει η Σρέντερ. “Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα στον πλανήτη που μπορούσαν να καταναλωθούν ωμά”.

“Ο Μπάφετ ίδρωνε και στριφογύριζε στο κάθισμά του. Ανησυχούσε ότι προσέβαλλε τους σεφ και ήταν βέβαιος ότι ντροπιαζόταν μπροστά στους οικοδεσπότες. Πέρασαν οι ώρες και δεν υπήρξε τίποτα που να τον ελκύει. Σκεφτόταν με λαχτάρα τα χάμπουργκερ και ονειρευόταν να δραπετεύσει στο κοντινό διαμέρισμα ενός φίλου του και να απολαύσει ποπ κορν, φιστίκια και παγωτό φράουλα. Στο τέλος των δεκαπέντε πιάτων, δεν είχε φάει ούτε μια μπουκιά”, γράφει η Σρέντερ.

“Ήταν το χειρότερο”, είπε ο Μπάφετ στην Σρέντερ. “Έίχα κι άλλα τέτοια δείπνα, αλλά ήταν μακράν το χειρότερο. Δεν θα ξαναφάω ιαπωνικό φαγητό.”


Διαβάστε επίσης: Εσείς θα δίνατε 19 εκατ. δολάρια για να δειπνήσετε παρέα με τον Γουόρεν Μπάφετ;

Share.

Comments are closed.